Μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. στις εκδηλώσεις για τον Γρηγορόπουλο

Εντονη αστυνόμευση στο κέντρο και διαρκείς έλεγχοι στη Λάρισα

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2020 15:42

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε αρκετά σημεία του κέντρου της Λάρισας, όπως και οι διαρκείς έλεγχοι σε διερχόμενους πολίτες, είχαν ως αποτέλεσμα να αναβληθούν οι προγραμματισμένες για χθες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με αφορμή και τη θλιβερή επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπολου από τον ειδικό φρουρό, Επαμεινώνδα Κορκονέα.


Μέλη συλλογικοτήτων, κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αναρχικοί πραγματοποίησαν παρεμβάσεις σε διαφορετικούς χώρους από εκείνους που αρχικά είχαν εξαγγελθεί λόγω της έντονης αστυνόμευσης. Έτσι, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανήρτησαν χθες το πρωί πανό στο Αρχαίο Θέατρο, ενώ προχθές μέλη της κατάληψης «Ντουγρού» και της ανοιχτής συνέλευσης «Σπορά» πραγματοποίησαν πορεία καταγγέλλοντας «την τρομοκρατία του κράτους» προσθέτοντας ότι «βιώνουμε την όξυνση των αντιθέσεων του κράτους-πρόνοιας, αφού αυτό σε περίοδο υγειονομικής κρίσης, επιλέγει να ενισχύει και να αναβαθμίζει το εκτελεστικό του όργανο (στρατό και αστυνομία) και καναλάρχες αντί για το δημόσιο σύστημα υγείας».
Με αφορμή τη χθεσινή ημέρα οι τοπικές οργανώσεις, Αναμέτρηση, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΔΕΑ, ΕΕΚ, ΛΑΕ, ΞΕΚΙΝΗΜΑ, Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά, και Συντονισμός Δράσης και Διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων, τονίζουν πως «η φετινή 6η του Δεκέμβρη μπορεί να γίνει ένας μαζικός σταθμός στην πάλη της νεολαίας και του λαού για τα δημοκρατικά τους δικαιώματα και ελευθερίες, για το δικαίωμα στη μόρφωση, την εργασία και τη ζωή που καταπατιέται βάναυσα από την κυβέρνηση. Ένας σταθμός στην πάλη ενάντια στην αυξανόμενη αστυνομική αυθαιρεσία και κρατική καταστολή. Η όξυνση της καταστολής είναι ο σιαμαίος αδερφός του βαθέματος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, του χτυπήματος των δικαιωμάτων του λαού. Η κυβέρνηση της ΝΔ και ευρύτερα οι δυνάμεις του συστήματος θέλουν να παγιώσουν την κατάργηση του 8ωρου, της απεργίας και της διαδήλωσης, την πλήρη ελαστικοποίηση της εργασίας, τον ακρωτηριασμό των μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας, τον έλεγχο σε όλη τη ζωή, προσωπική και κοινωνική, τη στράτευση από τα 18 της χρόνια. Ειδικά και με την κατάθεση του νέου προϋπολογισμού, γίνεται όλο και πιο έκδηλη η ταξική διαχείριση της διπλής κρίσης, οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης». Καταλήγοντας πως «η 6η του Δεκέμβρη επιδιώκουμε να γίνει ένας ακόμα σταθμός στην ανάπτυξη των αγώνων και του μαζικού κινήματος, μετά το Πολυτεχνείο και την απεργία στις 26 Νοέμβρη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass