Τα απολύτως απαραίτητα δώρα φέτος στις γιορτές

Ο ΑΪ ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΓΙΑ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2020 21:03

Της Νατάσας Πολυγένη

Στα απολύτως απαραίτητα δώρα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα θα περιοριστούν φέτος

οι Λαρισαίοι, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν ακόμη στην αγορά. Η δυνατότητα για αγορές με τη μέθοδο «click away» μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να λειτουργήσει, ωστόσο οι περισσότεροι για φέτος σκέφτονται ότι προτεραιότητα για δωράκια έχουν τα παιδιά που περιμένουν πώς και πώς και τις γιορτές και τα βαφτιστήρια, αφήνοντας στην άκρη συγγενείς και φίλους.
Η Έλσα Γκορελίδου, σχολιάζει ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει τη διαδικασία για ψώνια με ραντεβού. «Για μένα δεν έχει καμία διαφορά το «click away» με τα ψώνια μέσω διαδικτύου. Και στις δύο περιπτώσεις δεν μπορώ να μπω στο κατάστημα. Επιλέγω το διαδίκτυο και να μου τα φέρουν στην πόρτα για την ευκολία, αλλά οι αγορές μου είναι μετρημένες και προσεκτικές. Όταν δεν μπορείς να δοκιμάσεις ένα ρούχο ή παπούτσια, τι νόημα έχει; Φέτος δώρα θα πάρω μόνο για τα άτομα με τα οποία συναναστρέφομαι, δηλαδή την οικογένειά μου. Καταλαβαίνω ότι αυτό ανοίγει μεγαλύτερη πληγή στην αγορά, αλλά θεωρώ ότι οι περισσότεροι έτσι θα πράξουν. Συνήθως δωράκια κάνεις σε ένα ρεβεγιόν, μια γιορτή, μια εκδήλωση που θα σε καλέσουν. Όταν μένεις σπίτι, τα πάντα περιορίζονται».
Η Ιωάννα χθες το πρωί βγήκε για να παραλάβει κάποια δώρα για τα παιδιά της με τη μέθοδο «click away». «Δεν υπάρχει η διάθεση έτσι όπως είναι η κατάσταση. Αποφασίσαμε να δώσουμε προτεραιότητα στα παιδιά μας, που περιμένουν πώς και πώς τον Άϊ Βασίλη και εμείς οι μεγάλοι δεν θα ανταλλάξουμε δώρα φέτος. Είναι πολύ δύσκολο να αγοράζεις χωρίς να μπορείς να επισκεφθείς το μαγαζί και να δεις το προϊόν από κοντά. Εξάλλου, δε γνωρίζουμε και όλα τα μαγαζιά της πόλης. Η βόλτα που έβγαινες σε οδηγούσε σε εκείνα. Πού να ψάξω τώρα; Είναι δύσκολο και φυσικά και το ραντεβού είναι δεσμευτικό. Στην αγορά βγαίνεις όταν βολεύεσαι και το κάνεις για να ανέβει και η διάθεση» αναφέρει.
Μετρημένα είναι τα δώρα που έχει ήδη ψωνίσει μέσω διαδικτύου η Αθανασία. «Επειδή είχα φανταστεί ότι θα υπήρχαν προβλήματα, όπως στην πρώτη καραντίνα, ψώνισα ήδη τα δώρα μου από τα τέλη Νοεμβρίου, για το βαφτιστήρι μου και τα δύο ανίψια μου και έχουν ήδη φτάσει στα σπίτια τους. Γιορτές θα κάνουμε μονάχα με την αδελφή μου, τον γαμπρό μου και τα δύο τους παιδιά. Δεν πρόκειται να βγούμε, ούτε να πάμε σε σπίτια φίλων. Οι μεγάλοι κατανοούν ότι φέτος η κατάσταση είναι δύσκολη για ανταλλαγή δώρων και έτσι τουλάχιστον εγώ επιλέγω χειροποίητες λύσεις, όπως π.χ. μια πιατέλα μελομακάρονα που ετοίμασα εγώ» λέει χαρακτηριστικά.
Βέβαια, υπάρχουν και οι υπέρμαχοι των γιορτών που είναι έτοιμοι να κάνουν τα αδύνατα δυνατά, προκειμένου να τηρήσουν και φέτος το έθιμο της ανταλλαγής δώρων, όπως είναι η Άννα Γ. που σημειώνει: «Πιστεύω ότι φέτος όλοι έχουμε ανάγκη περισσότερο από ένα δωράκι που θα μας φτιάξει τη διάθεση. Δε χρειάζεται να είναι κάτι ακριβό. Το διαδίκτυο έχει αμέτρητες επιλογές, αρκεί να είσαι προνοητικός και να έχεις κάνει εγκαίρως τις αγορές σου. Προσωπικά μου έχει λύσει τα χέρια, μιας και πάντα δούλευα ωράριο αγοράς και μου ήταν δύσκολο να βρω χρόνο για ψώνια. Φέτος, ψώνισα για όλους και από πολλά καταστήματα της πόλης. Πολλοί έχουν e-shop ή σελίδα στο Facebook και μπορείς να βρεις ό,τι επιθυμείς.
Η παράδοση επειδή ήταν μέσα στη πόλη στις περισσότερες περιπτώσεις έγινε μέσα σε μία-δύο μέρες. Κάποια δωράκια τα έχω προγραμματίσει για αυτήν την εβδομάδα. Μου λείπει βέβαια η χαρά του να το προσφέρω αυτοπροσώπως και να βλέπω τις αντιδράσεις των αγαπημένων μου προσώπων, να πίνουμε έναν καφέ και ένα κρασάκι και να νιώθουμε τη μαγεία των γιορτών, αλλά ξέρω πως θα ξανάρθουν αυτές οι μέρες. Ευτυχώς που μπορούμε και συναντιόμαστε μέσω κινητών ή υπολογιστών. Κάτι είναι και αυτό».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass