Παιγνιοθήκη και διαδικτυακό ημερολόγιο

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΥΛΟΠΟΙΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΜΕΣΩ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2020 16:40

Ο Δήμος Λαρισαίων στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο έργο «Playful Paradigm», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Urbact III και προσπαθεί να προάγει τη χρήση των «παιχνιδιών» και των συναφών, ως έναν ευέλικτο και καινοτόμο τρόπο για τη δημιουργία μιας υγιούς και βιώσιμης πόλης, προχωράει στη δημιουργία παιγνιοθήκης στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας, χάρη και στην αγαστή συνεργασία και την ευγενική χορηγία βιβλιοπωλείων και καταστημάτων παιχνιδιών, οι οποίοι έχουν δωρίσει επιτραπέζια παιχνίδια, εμπλουτίζοντας την ήδη υφιστάμενη συλλογή.


Η προσπάθεια αυτή αποτελεί καλή πρακτική άλλων ευρωπαϊκών πόλεων, οι οποίες χρησιμοποιούν την παιγνιοθήκη ως βάση για την ανάπτυξη της κοινωνικής συνοχής, της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου και της αντιμετώπισης φαινομένων όπως εθισμός στα τυχερά παιχνίδια.
Επιπλέον, προχωράει και στην υλοποίηση μιας διαδικτυακής εφαρμογής, η οποία θα αποτελεί ένα ημερολόγιο δράσεων/παιχνιδιών (καλεντάρι) για τον πολίτη και επισκέπτη της πόλης και θα τον βοηθάει να επιλέγει την καταλληλότερη δραστηριότητα για να συμμετάσχει, κάτω από την ομπρέλα «Playful Paradigm».
Η ανάγκη για την εφαρμογή είναι αποτέλεσμα των συναντήσεων της Τοπικής Ομάδας Δράσης, κατά τη διάρκεια των οποίων εκφράστηκε ότι απαιτείται ένα σύγχρονο και καινοτόμο εργαλείο για τη δημιουργία ενός ημερολογίου παιχνιδιών και όλες οι δραστηριότητες/ενέργειες που πραγματοποιούνται στην πόλη να συλλέγονται και να παρουσιάζονται σε όσους ενδιαφέρονται με φιλικό, αλλά και δυναμικό τρόπο προς τον χρήστη. Ο χρήστης της εφαρμογής θα μπορεί να έχει μια συνολική εικόνα όλων των εκδηλώσεων και δράσεων, που λαμβάνουν χώρα στην πόλη σε καθημερινή βάση, αφού εκτός από τον Δήμο θα υπάρχει η δυνατότητα σε όσους διοργανωτές δράσεων το επιθυμούν να ανεβάζουν σχετικές πληροφορίες/προσκλήσεις για τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητές τους.
Οι παραπάνω δράσεις, είναι σε φάση υλοποίησης και προβλέπεται να ολοκληρωθούν πριν τη λήξη του έργου (Ιούνιος 2021), η οποία παρατάθηκε εξαιτίας των περιοριστικών μέσων που προέκυψαν από την πανδημία.
Περισσότερα για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Playful Paradigm» (URBACT III) που υλοποιεί σήμερα ο Δήμος Λαρισαίων μπορείτε να δείτε αναλυτικά στην ιστοσελίδα: https://www.larissa-dimos.gr/el/urbact-iii-playful-paradigm, ενώ για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Λαρισαίων στο τηλ. 2413-500.237 (Ευαγγελία Γκουντρουμπή, Μαρία Νικολαΐδου, Μαρήλια Λέλλη), email: euprojects@larissa-dimos.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass