Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2021 15:43

Στην αφάνεια συλλογή 1.557 νομισμάτων του Δήμου Λαρισαίων
Η «ΟΡΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ» ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τη συλλογή 1.557 νομισμάτων, που βρίσκονται στην κατοχή του Δήμου Λαρισαίων από το 1963, επαναφέρει με ερώτησή της στο Δημοτικό Συμβούλιο, η δημοτική παράταξη «Ορμή Ανανέωσης».


Το ερώτημά της θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του σώματος και έχει ως εξής: «Πριν από περίπου ένα έτος καταθέσαμε ερώτηση σχετικά με την τύχη της συλλογής 1.557 νομισμάτων, η οποία είχε αγοραστεί από τον Δήμο Λαρισαίων το 1963 επί δημαρχίας Χατζηγιάννη, έναντι του ποσού των 200.000 δραχμών. Από τότε η συλλογή βρίσκεται αποθηκευμένη/φυλαγμένη και ποτέ δεν εκτέθηκε στο κοινό της πόλης.
Είχαμε προτείνει, λοιπόν, μιας και η συλλογή αποτελεί περιουσία του Δήμου (επομένως και των πολιτών της Λάρισας) να εκτεθεί στους συμπολίτες μας σε έναν από τους χώρους ιστορίας ή πολιτισμού που διαθέτουμε, όπως το Διαχρονικό Μουσείο.
Στην απάντησή σας, μας διαβεβαιώσατε πως θα προχωρήσει η καταμέτρηση της συγκεκριμένης συλλογής και μετά από συντήρηση, η οποία ενδεχομένως να απαιτηθεί, θα εκτεθούν στο Διαχρονικό Μουσείο της πόλης.
Μετά από ένα έτος ερωτούμε:
Τι έχει γίνει από πέρυσι σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα και ποια είναι τα επόμενα βήματα που απομένουν ώστε η συλλογή να εκτεθεί στους συμπολίτες μας;».

 

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο για το άνοιγμα των σχολείων
ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

Για το άνοιγμα των σχολείων θα συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων, σε διαδικτυακή συνεδρίασή του, σήμερα Τρίτη, στις 8.30 μ.μ.
Στις 6.30 μ.μ. θα προηγηθεί συνεδρίαση με ερωτήσεις που έχουν καταθέσει δημοτικοί σύμβουλοι και θα ακολουθήσει ενημέρωση-συζήτηση για το άνοιγμα των σχολείων της πόλης μετά από αίτημα της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» καθώς και συζήτηση για τροποποίηση απόφασης που αφορά τον επανακαθορισμό κατηγοριών υπόχρεων και αναπροσαρμογή συντελεστών Τελών Καθαριότητας και Φωτισμού.
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Εξάλλου οι ερωτήσεις που έχουν καταθέσει δημοτικοί σύμβουλοι είναι οι εξής:
-Ερώτηση του κ. Βλαχούλη Κωνσταντίνου («Λάρισα Μπροστά») με θέμα: «Άμεση σύνταξη σχεδίου πόλεως στη Φαλάνη».
-Ερώτηση του κ. Γεωργάκη Δημητρίου («Λάρισα Μπροστά») με θέμα: «Κενές θέσεις ευθύνης υπαλλήλων Δήμου Λαρισαίων».
-Ερώτηση του κ. Παπαπαρίση Αποστόλου («Λάρισα Μπροστά») με θέμα: «Αποζημίωση πολιτών Μάνδρας και Κουτσόχερου».
-Ερώτηση της κ. Ξυνοπούλου Ελένης - Μαρίνας («Λάρισα Μπροστά») με θέμα: «55ο Νηπιαγωγείο»
-Ερώτηση της Δημοτικής παράταξης «Ορμή Ανανέωσης» με θέμα: «Ανάπλαση Aισθητικού Άλσους».
-Ερώτηση της Δημοτικής παράταξης «Ορμή Ανανέωσης» με θέμα: «Συλλογή 1557 νομισμάτων».
-Ερώτηση της Δημοτικής παράταξης «Ορμή Ανανέωσης» με θέμα: «Διευκόλυνση κυκλοφορίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης της Λάρισας».

 

Διαμαρτυρία οργανώνουν γονείς και εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΕΛΛΙΠΗ ΜΕΤΡΑ

Διαμαρτυρία οργανώνεται από τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μεθαύριο Πέμπτη 14 Ιανουαρίου στις 2.15 το μεσημέρι στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Η Ένωση αντιδρά στο νέο άνοιγμα των σχολείων και ζητά να παρθούν ουσιαστικά μέτρα. Χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Ανακοινώνουν για τρίτη φορά το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα μέτρο εδώ και 10 μήνες για την ασφαλή λειτουργία τους. Για μία ακόμα φορά εμπαίζουν χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αφού αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν τα αιτήματα, που από την πρώτη στιγμή διατυπώσαμε και διεκδικήσαμε δυναμικά μαζί με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Ως Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Λάρισας δηλώνουμε πως θα μας βρουν μπροστά τους. Όσο το αγαθό της εκπαίδευσης δεν εξασφαλίζεται δημόσια, δωρεάν καθολικά για όλα τα παιδιά, εμείς οι γονείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τη μόρφωση που δικαιούνται τα παιδιά μας.
Μέσα από τα συλλογικά μας όργανα εντείνουμε τη δράση μας για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία. Δε θέλουμε άλλη μία χαμένη σχολική χρονιά».
Η Ένωση συνοψίζει τις διεκδικήσεις της στα εξής:
-Να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις. Διεκδικούμε 15 μαθητές ανά Τμήμα.
-Να δημιουργηθούν νέες σχολικές αίθουσες και να αξιοποιηθούν ήδη υπάρχουσες (41 τουλάχιστον στον Δήμο Λαρισαίων). Θέλουμε σχολικά κτίρια που καλύπτουν τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες.
-Να γίνονται δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα test covid-19 στα σχολεία. Να συνταγογραφείται το test covid-19 και να είναι δωρεάν για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
-Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία.
-Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών – καμιά πρόσληψη «από το παράθυρο» με ευθύνη των Τοπικών Διευθυντών Εκπαίδευσης
-Να χορηγούνται δωρεάν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στα σχολεία.
-Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ουσιαστική λειτουργία με όλο το αναγκαίο προσωπικό στα Ειδικά Σχολεία.
-Να παρθούν μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολικών λεωφορείων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass