«Η Δημοτική Αρχή ξεπουλά το Αισθητικό Αλσος»

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2021 15:38

«Έγκλημα», χαρακτηρίζουν τη μίσθωση του Αισθητικού Άλσους σε ιδιώτη, οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση».


Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν, μεταξύ άλλων: «Η διοίκηση Καλογιάννη που τη στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, κ.ά., μέσα από την απαξίωση της Υπηρεσίας Πρασίνου (τη μη προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού) και την ιδιωτικοποίηση - εργολαβοποίησή της, ολοκληρώνει το «έγκλημα» σχεδιάζοντας την παραχώρηση του Αισθητικού Άλσους σε επιχειρηματικά συμφέροντα.
Εδώ αξίζει να θυμίσουμε ότι είχε προηγηθεί η παραχώρηση του Αισθητικού Άλσους, στους «ενεργούς πολίτες», οι οποίοι είχαν ζητήσει πριν 6 χρόνια να το «υιοθετήσουν» για να δώσουν ζωντάνια στον χώρο, κ.λπ. Η κατάσταση που επικρατεί στον χώρο, μετά από αυτήν την «υιοθεσία» και ανεξάρτητα από προθέσεις, είναι απαράδεκτη, δεν είναι καν επισκέψιμος χώρος.
Αφού λοιπόν πρώτα η Δημοτική Αρχή Λάρισας με διάφορες μεθοδεύσεις απαξίωσε τον χώρο και τον εγκατέλειψε, στη συνέχεια για να τον κάνει πιο θελκτικό στις επιχειρηματικές ορέξεις επένδυσε αρκετές χιλιάδες ευρώ για την αλλαγή του φωτισμού, και μετά από 6 χρόνια με διάφορες τακτικές, σε αγαστή συνεργασία με τις εκάστοτε κυβερνήσεις και το υπάρχον αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο ετοιμάζεται να το ξεπουλήσει.
Πιο συγκεκριμένα, στην εισήγηση που έφερε και ψήφισαν μαζί με την παράταξη της ΝΔ στην 1η Δημοτική Κοινότητα, ετοιμάζονται να παραδώσουν για 25 χρόνια όλο τον χώρο των περίπου 30 στρεμμάτων σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Επίσης η σύμβαση προβλέπει περίφραξη του χώρου και επιβολή αντίτιμου εισόδου σε περίπτωση που ο νέος ιδιοκτήτης θα έχει προγραμματισμένες εκδηλώσεις.
Οι διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής και του ίδιου του Δημάρχου ότι δεν προκύπτει κανένας κίνδυνος για την ελεύθερη πρόσβαση όλων των δημοτών στον χώρο του πάρκου, δεν πρέπει να εφησυχάσουν κανέναν. Η πόλη μας έχει πικρή πείρα από άλλες παρόμοιες δεσμεύσεις, όταν για π.χ. παραχωρούνταν για 49 χρόνια η έκταση των 193 στρεμμάτων για να γίνει το νέο γήπεδο της ΑΕΛ στον τότε ιδιοκτήτη της.
Οι εκλεγμένοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας» καλούμε μας εργαζομένους του Δήμου και τον λαό της πόλης να μη δεχθούν να πραγματοποιηθεί ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος της ποιότητας της ζωής τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass