Ανησυχία για την κατασκευή υποδομών φιλοξενίας των ιπτάμενων τάνκερ

ΕΚΦΡΑΖΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2021 15:27

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας «εκφράζει την ανησυχία της για την έλευση στην 110 Π.Μ. Λάρισας εταιρείας αμερικανικών συμφερόντων, η οποία και διενήργησε τεχνικό έλεγχο καταλληλότητας του αεροδρομίου προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής υποδομών

για τη φιλοξενία ιπτάμενων τάνκερ (ΚC-135) της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία και θα ανεφοδιάζουν μαχητικά αεροσκάφη».
Σε ανακοίνωσή της σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Αυτός ο έλεγχος είναι η συνέχεια της επίσκεψης του ανωτάτου διοικητή Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (SACEUR) και διοικητή των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων που εδρεύουν στην Ευρώπη (US European Command - USEUCOM) πτεράρχου Τοντ Γουόλτερς στην 110 Π.Μ στις 23-7-1919.
Ο Τοντ Γουόλτερς ήρθε τότε για έλεγχο και αυτοψία στο αεροδρόμιο της Λάρισας προκειμένου να εξετάσει και τη δυνατότητα της μελλοντικής φιλοξενίας των θηριωδών σε μέγεθος και εκτεταμένων δυνατοτήτων κατασκοπευτικών και πολεμικών αεροσκαφών «GLOBALHAWK».
Υπενθυμίζουμε επίσης ότι μετά και την επίσκεψή του παρατάθηκε για ένα ακόμα έτος η παραμονή στην 110 Π.Μ. των μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-Reaper της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ (κατασκοπευτικών αεροσκαφών τύπου DRONES), τα οποία και περιπολούσαν με επίκεντρο την Ελλάδα στο τρίγωνο Αφρική - Μέση Ανατολή - Μαύρη Θάλασσα.
Τα ενδιαφέροντα των Αμερικανών δεν περιορίζονται μόνο στη Λάρισα, αλλά επεκτείνονται και στην περιοχή του Βόλου. Στο Στεφανοβίκειο (πεζοναύτες, ελικόπτερα), στο λιμάνι του Βόλου (υποδομές για μετακίνηση στρατευμάτων και πολεμικού υλικού ), στην 111 Π.Μ. στη Νέα Αγχίαλο ανέγερση νέας πτέρυγας για τη φιλοξενία Αμερικανών πιλότων.
Διαμαρτυρόμαστε και ανησυχούμε για όλη αυτήν την κινητικότητα στη Λάρισα και τον Βόλο. Διαμαρτυρόμαστε και ανησυχούμε γιατί η περιοχή μας μετατρέπεται σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση. Ανησυχούμε βαθύτατα γιατί σε μια πιθανή εμπλοκή η Λάρισα και η Μαγνησία θα μετατραπούν σε «μαγνήτη» επιθέσεων με ανυπολόγιστες και οδυνηρές συνέπειες.
 Όλοι αυτοί οι εξοπλισμοί, οι συνεκπαιδεύσεις, οι αποστολές στο εξωτερικό, δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα και προστασία της χώρας μας, αντίθετα η βαθύτερη συμμετοχή στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ σημαίνουν μόνο νέα δεινά για τον λαό μας και τους λαούς της περιοχής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass