ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Μεγαλύτερη η ζημιά στα πρώιμα ροδάκινα

* Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Β. Έξαρχος επισκέφθηκε την περιοχή

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2014 3:51 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:54
 ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε», του Κώστα Τσόλα)
Τον Τύρναβο και την ευρύτερη περιοχή, στο πλαίσιο περιοδείας του στο νομό Λάρισας και κυρίως στην επαρχία Ελασσόνας επισκέφθηκε χθες, νωρίς το πρωί, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Βασίλης Έξαρχος συνοδευμένος από υπηρεσιακούς παράγοντες του οργανισμού.
Ο κ. Έξαρχος λίγο πριν τις 9 το πρωί βρέθηκε αρχικά στις εγκαταστάσεις του ΑΣΕΠΟΠ, με την παρουσία του διευθυντή του ΕΛΓΑ κ. Μιχάλη Λιόντου, γεωπόνων και παραγόντων.
Από πλευράς ΑΣΕΠΟΠ στη σύσκεψη που ακολούθησε συμμετείχαν ο πρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Αθανάσιος Χαλούλης, ο αντιπρόεδρος κ. Κων. Ραψανιώτης, ο διευθυντής κ. Αστέριος Χατζής και στελέχη.
Τόσο στη σύσκεψη όσο και στην επιτόπια επίσκεψη του προέδρου του ΕΛΓΑ και των άλλων υπηρεσιακών παραγόντων στις πληγείσες καλλιέργειες διαπιστώθηκε ότι στα πρώιμα ροδάκινα η καταστροφή ήταν σε μεγαλύτερα ποσοστά, ενώ στις επόμενες ποικιλίες η ζημιά, εκ του αποτελέσματος ήταν μικρότερη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αλλά και των επισκέψεων στις καλλιέργειες ο κ. Έξαρχος δεσμεύτηκε ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο κα πριν προταθούν όποιες αλλαγές σε τομείς του ΕΛΓΑ ο ίδιος και στελέχη θα επισκεφθούν και τον Τύρναβο ώστε να ακουστούν όλες οι απόψεις. Επίσης ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ δεσμεύτηκε για την ουσιαστική αντιχαλαζική προστασία της περιοχής μέσω αέρος. Δηλαδή από αεροπλάνα αντιχαλαζικής προστασίας.
Από πλευρά συνεταιρισμών ζητήθηκε να στηριχθούν και να υποστηριχθούν στην πράξη, οι συνεταιρισμοί και οι ομάδες παραγωγών και μέσω της νέας ΚΑΠ.
Επίσης ζητήθηκε η μείωση του κόστους παραγωγής ώστε τα ελληνικά προϊόντα να είναι ανταγωνιστικά και από πλευράς τιμής. Πρόταση με την οποία συμφώνησε ο κ. Εξαρχος, σημειώνοντας ότι ο ΕΛΓΑ θα στραφεί και προς αυτή την κατεύθυνση.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass