Σχέδιο της Περιφέρειας για τη σύνδεση της παραγωγικής βάσης με τον τουρισμό

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΑΝΑΣΗ ΜΟΡΑ

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2021 15:09

Στο πλαίσιο του Διαδικτυακού Forum «Αγροδιατροφή-Βιομηχανία-Βιοτεχνία-Τουρισμός»

πραγματοποιήθηκε από το μέσο τουριστικής ενημέρωσης ITNNEWS, ζωντανή εκπομπή αφιερωμένη στη σύνδεση της παραγωγικής βάσης με τον τουρισμό. Στο αφιέρωμα φιλοξενήθηκε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Απασχόλησης και Εμπορίου κ. Αθανάσιος Μόρας, ο οποίος παρουσίασε τις δράσεις που εντάσσονται στην προσπάθεια διασύνδεσης βασικών πυλώνων της χώρας μας, της αγροτικής – κτηνοτροφικής παραγωγής, της μεταποιητικής βιομηχανίας και βιοτεχνίας με τον τουρισμό.
Στη Μαγνησία και στις Σποράδες παράγουμε μοναδικά στο είδος τους ποιοτικά προϊόντα, υψηλής βιολογικής και ποιοτικής αξίας, πιστά στις τοπικές μας παραδόσεις. Με τη σύνδεσή τους με τον τουρισμό θα καταφέρουμε να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα, τη συστηματική προώθηση και τη διεθνή εμπορευσιμότητα. Με τον αγροτουρισμό ο στόχος είναι να έρθει ο επισκέπτης σε επαφή µε τη φύση καθώς και µε τις δραστηριότητες στην ύπαιθρο, στις οποίες θα µπορεί να συµµετέχει, να ψυχαγωγηθεί και να νιώσει τη χαρά της περιήγησης, της γνώσης, της πληροφόρησης και της ανακάλυψης.
Στο Πήλιο κατορθώνουμε να αναπτύσσουμε τον αγροτουρισμό με εξειδικευμένες τουριστικές μονάδες που δημιουργήθηκαν μόλις τα τελευταία έτη. Το αγροδιατροφικό σύμπλεγμα, ο πρωτογενής τομέας, ο κλάδος της μεταποίησης και του εμπορίου στηρίζονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια της Θεσσαλίας. Με πρωτοποριακές κινήσεις, προωθούμε την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, όπως η συμμετοχή της Περιφέρειας και των Επιμελητηρίων μαζί με την παρουσία και συμμετοχή των επιχειρήσεων σε επιχειρηματικές αποστολές, σε περισσότερες από 15 εκθέσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό και σε ειδικές εκδηλώσεις όπως για παράδειγμα το Επιχειρηματικό Πανόραμα στη Μαγνησία με τον Εμπορικό Σύλλογο Μαγνησίας, τη 1η έκθεση Yachting Volos: Θαλάσσιος Τουρισμός και Γαστρονομία” με σκοπό τη προσέλκυση επισκεπτών, ώστε να γνωρίσουν νέα προϊόντα , να γευθούν τοπικά προϊόντα και γεύσεις και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις με σκοπό την ανάδειξη της περιοχής. Δημιουργήσαμε αλυσίδα εξωστρέφειας με αποτέλεσμα οι εξαγωγές τα τελευταία χρόνια να έχουν αυξηθεί κατά πολύ. Τα θεσσαλικά προϊόντα εν γένει, βρίσκονται σε περίοπτη θέση στις αγορές του εξωτερικού. Αναδείξαμε την ευεργετικότητα του μελιού και του τσαγιού Πηλίου, τα μήλα της Ζαγοράς, τα Κάστανα, τα Δαμάσκηνα Σκοπέλου, τον Τόνο της Αλονήσσου, τη φέτα, το λάδι, τις ελιές, το τσίπουρο, το κρασί. Θέσαμε σε ισχύ το Πιστοποιητικό Ποιότητας «ThessAgro» για τη βελτίωση της παραγωγής, της μεταποίησης, της εμπορίας και την καλύτερη προώθηση των τοπικών προϊόντων στις αγορές, ειδικά αυτών που εντάσσονται στο επιχειρησιακό σχέδιο «Καλάθι Θεσσαλικών Προϊόντων».
Η ενεργή παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο Δίκτυο AREPO ενισχύει τον ρόλο της Περιφέρειας στον τομέα της πιστοποίησης των προϊόντων με Γεωγραφικές Ενδείξεις. Η ενημέρωση και η συνεργασία, η οποία έχει αντληθεί και αναπτυχθεί αντίστοιχα, έχει συμβάλει στην ενεργοποίηση των φορέων για πιστοποίηση νέων προϊόντων, προστατεύοντας παράλληλα τη μακραίωνη ιστορία των προϊόντων μας. Ακόμη, η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσα από τη συμμετοχή της στα διαπεριφερειακά προγράμματα εδαφικής συνεργασίας INTERREG EUROPE ανταλλάσσει καλές πρακτικές με άλλα μέλη-χώρες της Ευρώπης, εισάγει καινοτομία και βάζει στον χάρτη της εξωστρέφειας τη Μαγνησία και τη Θεσσαλία».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass