Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2021 16:20

ΟΠΕΚΑ:
Καταβολή εισφορών για τα προγράμματα Αγροτικής Εστίας
Την υλοποίηση των προγραμμάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) σχεδιάζει, όπως κάθε χρόνο,

ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και τους κανόνες που θα ισχύουν σε κάθε στάδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Αγροτική Εστία βρίσκεται και φέτος στο πλευρό των αγροτών, της αγρότισσας μητέρας και του παιδιού, μέσα από σειρά κοινωνικών προγραμμάτων, που στόχο έχουν να ενισχύσουν οικονομικά και να ψυχαγωγήσουν τους ανθρώπους της υπαίθρου, σχεδιάζοντας τα ακόλουθα προγράμματα:
-Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.
-Πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού.
-Πρόγραμμα εκδρομικού τουρισμού.
-Πρόγραμμα παιδικών κατασκηνώσεων.
-Πρόγραμμα χορήγησης δωρεάν βιβλίων.
-Πρόγραμμα χορήγησης δωρεάν εισιτηρίων θεάτρου.
-Πρόγραμμα χορήγησης χρηματικών βοηθημάτων σε πολύτεκνες και τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες.
Ενόψει του σχεδιασμού των προγραμμάτων αυτών, για την περίοδο 2021-2022, υπενθυμίζεται σε όλους τους εν δυνάμει δικαιούχους των προγραμμάτων -ασφαλισμένες/-ους e-ΕΦΚΑ πρώην ΟΓΑ (αγρότισσες και αγρότες)- ότι για τη συμμετοχή τους στα Προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ)-ΟΠΕΚΑ θα πρέπει να έχουν εξοφλήσει εμπρόθεσμα, σύμφωνα με όσα ορίζονται από τον e-ΕΦΚΑ, τις ασφαλιστικές εισφορές που αφορούν στην περίοδο από 1-1-2020 έως και 31-12-2020.

 

Συνελήφθη στον Τύρναβο με ένταλμα
Από αστυνομικούς του Τμήματος Τυρνάβου, συνελήφθη χθες ένας 25χρονος Τυρναβίτης διότι σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Βόλου, για σύσταση συμμορίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

 

Προετοιμασία για τα 200 χρόνια της επετείου
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, ο Δήμος Ελασσόνας μέσω της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, καλεί, με ανακοίνωσή του, όλους τους φορείς, συλλόγους και ενεργούς πολίτες να καταθέσουν τις προτάσεις τους για δράσεις και εκδηλώσεις προκειμένου να διαμορφωθεί το πρόγραμμα εορτασμού της επετείου. Οποιαδήποτε πρόταση αναδεικνύει τη συμμετοχή της Ελασσόνας και της ευρύτερης περιοχής στην Ελληνική Επανάσταση, καθώς και τα γεγονότα και τις προσωπικότητες που σημάδεψαν τη διαδρομή μέχρι την απελευθέρωση είναι ευπρόσδεκτη. Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν, μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους έως τις 15 Φεβρουαρίου 2021 στο elassona1821. 2021@ gmail.com. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο: 24930-22.610. Για τον Δήμο Ελασσόνας ο εορτασμός της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση είναι ιδιαίτερα σημαντικός, επειδή από την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας συμμετείχαν σπουδαίοι Αγωνιστές το 1821 και επειδή κατά τους τελευταίους αγώνες, το 1912, η Ελασσόνα ήταν η πρώτη πόλη που απελευθερώθηκε, αφού είχε υπομείνει τον τουρκικό ζυγό για 500 περίπου χρόνια. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες με τη συνεργασία του Δήμου, των δημοτών και των φορέων, καθίσταται αναγκαία προκειμένου μέσω των εκδηλώσεων αυτών να αναδειχθεί η τοπική συμβολή στην Ελληνική Επανάσταση και την απελευθέρωση και να δημιουργηθεί μια αξιόλογη παρακαταθήκη για το μέλλον.

 

Δ.Σ. της ΚΕΔΕ με Βορίδη και Πέτσα

Με τη συμμετοχή της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη και Στέλιου Πέτσα, θα συνεδριάσει, μέσω τηλεδιάσκεψης, μεθαύριο Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Σε ό,τι αφορά την ημερήσια διάταξη των θεμάτων της συνεδρίασης, μεταξύ άλλων, είναι τα νομοσχέδια των Υπουργείων Ανάπτυξης-Επενδύσεων και Ναυτιλίας-Νησιωτικής Πολιτικής για την «απλούστευση του πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων» και την «ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο» αντίστοιχα, καθώς και οι προτάσεις της ΚΕΔΕ για τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον σχεδιασμό και την εφαρμογή των Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2021-2027 και γενικότερα των Αναπτυξιακών Προγραμμάτων της χώρας.


Πρόστιμο γιατί λειτουργούσε το μαγαζί

Ένας 64χρονος Λαρισαίος συνελήφθη, προχθές βράδυ από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λάρισας, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία βρέθηκε να λειτουργεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ως ιδιοκτήτης, και να εξυπηρετεί έξι καθήμενους πελάτες.
Η λειτουργία του καταστήματος αναστάλθηκε για 15 ημέρες, ενώ σε βάρος του ιδιοκτήτη επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και σε βάρος των πελατών 300 ευρώ στον καθένα.
Ο 64χρονος οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο όπου αρνήθηκε πως λειτουργούσε το κατάστημά του, ενώ το Δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός μηνός.

 

Δεκαπέντε κρούσματα στη Λάρισα

51 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, 29 ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Δεκαπέντε νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού (Covid-19) από τα 585 σε ολόκληρη τη χώρα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Λάρισα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στις 151.041, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5.822 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 46.487 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 288 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 202 (70.1%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 1.059 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας. Τέλος, καταγράφηκαν 28 νέοι θανάτοι από τη νόσο Covid-19, ένας εκ των οποίων χθες το πρωί στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, φτάνοντας τους 5.598 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.302 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων καταγράφηκαν 51 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 29 στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, τα 15 στη Λάρισα, 6 στην Καρδίτσα και μόλις ένα κρούσμα στα Τρίκαλα.

 

Κούγιας κατά δημάρχου, Αλεξούλης κατά μεγαλομέτοχου

Επίθεση στον δήμαρχο Λαρισαίων εξαπέλυσε χθες ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ κ. Αλ. Κούγιας και με αφορμή τις προχθεσινές ανακοινώσεις-δηλώσεις, τον εγκαλεί διότι «έξι χρόνια που έχω διαθέσει όλες μου τις οικονομίες μου για να βρίσκεται η ΑΕΛ εκεί που βρίσκεται και όχι στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και πρωταθλήτρια ηθικής, δεν σε έχω δει ούτε μία φορά στο γήπεδο, δεν έχεις κάνει τίποτα για να μας στηρίξεις, δεν έχεις κάνει τίποτα για να πάρει ο Δήμος το γήπεδο του Πηλαδάκη από την Τράπεζα Πειραιώς, και τόλμησες να κάνεις ανακοίνωση εις βάρος μου, αντί να με ευγνωμονείς για ό,τι έχω κάνει, επειδή ανέδειξα την παράνομη συμπεριφορά των συνεργατών σου που δεν προασπίζουν τα συμφέροντα του Δήμου και έχουν χαρίσει στην πραγματικότητα στον Πηλαδάκη 400.000 ευρώ, ενώ αυτός έχει εισπράξει από εμένα 2.200.000 ευρώ». Αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή κ. Γιάννη Αλεξούλη, ο οποίος, απευθυνόμενος στον Αλ. Κούγια, σημειώνει μεταξύ άλλων: «...Είχαμε κάτι που ένωνε όλη την πόλη με περηφάνια και μας κάνατε να ντρεπόμαστε και να σκύβουμε το κεφάλι. Είσαι φιλοξενούμενος στην πόλη και ποτέ δεν θα γίνεις δικός μας γιατί απλά δεν ανήκεις στον χαρακτήρα και τη φιλοσοφία μας.
Την ομάδα την κάνατε εμπορική επιχείρηση και όχι κοινωνικό αγαθό όπως ήταν. Και κάθε μέρα την πληγώνετε και την κονταίνετε... Δύο είναι οι τρόποι για να μείνεις στην ιστορία. Φτιάχνοντας και γκρεμίζοντας. Εσύ δεν ανήκεις στην πρώτη. Το καλύτερο δώρο στην πόλη είναι να σηκωθείς και να φύγεις. Το απύθμενο θράσος σου να μας κατηγορείς και από πάνω με προσωπικές προσβολές και ανακρίβειες πάει πολύ...».
* Με βραδινή, μακροσκελή, ανακοίνωση-δήλωση ο Αλ. Κούγιας απαντά στον «Γιαννάκη ΠΑΟΚτζή», όπως χαρακτηρίζει τον Ι. Αλεξούλη, σημειώνοντας ότι «αν δεν είμαστε όλοι εμείς οι «ξένοι» για να βάζουμε είτε τα κατά περίπτωση τίμια χρήματά μας, όπως τα δικά μου, είτε τα προερχόμενα από δανεικά και αγύριστα χρήματα, όπως του Πηλαδάκη, είτε τα κλεμμένα από το Χρηματιστήριο χρήματα, όπως του Μπατατούδη, του οποίου ήσουν το δεξί χέρι και ο πιο ακριβοπληρωμένος υπάλληλος και μαζί διαλύσατε την ΑΕΛ και οικονομικά και την υποβιβάσατε, πού θα ήταν η ΑΕΛ;»

 

«Πανδημία και Πολιτισμός»
Η 3η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ «ΛΑΡΙΣΑ»
Μετά και τη δεύτερη επιτυχημένη εκδήλωση, ο Όμιλος Πολιτικού Διαλόγου «Λάρισα» διοργανώνει την Πέμπτη 28/1/2021 και ώρα 21:00 την 3η διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Πανδημία και Πολιτισμός».
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει 7 εισηγήσεις που θα καλύπτουν συναφή θεματολογία. Ακολούθως, μέσω ερωτήσεων και σχολίων, θα διεξαχθεί ανοιχτός διάλογος μεταξύ όλων των συμμετεχόντων.
Τις εισηγήσεις θα κάνουν οι:
-Ζάχου Μαριάννα, μουσικός/νομικός, «Η γενναιοδωρία της τέχνης».
-Θεοδωρίκα Ιωάννα, ψυχολόγος, Msc Εξελικτική Ψυχολογία, μέλος χορωδιακού συνόλου ΔΩΛ, «Πανδημία, Πολιτισμός και συναίσθημα».
-Καβαλλιεράτος Σπύρος, μουσικός, «Η μουσική ζωή σε μια μικρή (;) πόλη».
-Καλοκαιρινού Φανή, διευθύντρια Λαογραφικού/Ιστορικού μουσείου Λάρισας, αρχαιολόγος/λαογράφος, «Μουσεία και Πανδημία: Η περίπτωση του Λαογραφικού Ιστορικού μουσείου Λάρισας».
-Καρκαβέντζα Ευανθία, διπλωματούχος ξεναγός, «Μουσική εκπαίδευση, virtualtoursκαι πανδημία».
-Κοντογιάννη Χριστίνα, αρχιτέκτονας μηχανικός, Msc Urban Studies UCL, «Ο δημόσιος χώρος ως υποδοχέας καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δρώμενων».
- Μπακούρα Κλαίρη, σύμβουλος πολιτιστικής διαχείρισης και οπτικής επικοινωνίας, «Ο πολιτισμός της διατροφής: Έρευνα και προώθηση πριν και μετά την πανδημία σε Ελλάδα και Ευρώπη». Η εκδήλωση-συζήτηση θα διεξαχθεί online μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Zoom. Ο σχετικός σύνδεσμος (link) για συμμετοχή στην εκδήλωση θα είναι διαθέσιμος στη σελίδα του ομίλου: https://www.facebook.com/dialogoslarisa

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass