Διαδικτυακή συζήτηση για την υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2021 15:20

Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: «Υγεία και Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς την περίοδο της πανδημίας. Πώς οργανώνουμε και διεκδικούμε μέτρα για την προστασία της ζωής μας», οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, την Τρίτη 26 Ιανουαρίου, στις 7 μ.μ. στην πλατφόρμα ZOOM.


Ομιλήτρια θα είναι η Εύη Γεωργιάδου, δρ. Μηχανικός Ασφαλείας, μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ. Μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν τα εξής: «Ποια είναι η γενική κατάσταση σε σχέση με την υγεία και ασφάλεια στους εργασιακούς χώρους και κλάδους (εργατικά ατυχήματα, επαγγελματικές ασθένειες, κ.ά.).
Ποια είναι τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των εργαζομένων σε έναν χώρο δουλειάς. Ποιες πλευρές αφορούν. Πώς καθορίζονται και οργανώνονται.
Ο ρόλος του τεχνικού ασφαλείας και του γιατρού εργασίας. Σε ποιες περιπτώσεις προβλέπονται.
Ποια είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν για την πανδημία του κορονοϊού. Τι είναι οι επιτροπές και οι εκπρόσωποι υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, πώς συγκροτούνται και ποιος ο ρόλος τους.
Ποιοι είναι οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους για το θέμα αυτό. Πώς λειτουργούν.
Ποια πρέπει να είναι η στάση των σωματείων απέναντι σε αυτά τα ζητήματα, πώς οργανώνεται η παρέμβαση, η διεκδίκηση των αναγκαίων μέτρων.
Καλούμε συναδέλφους από όλους τους κλάδους να συμμετάσχουν για να συζητήσουμε για την κατάσταση στους χώρους δουλειάς».
Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο σημειώνει: «Υπάρχει μεγάλη πείρα που συγκεντρώνεται ιδιαίτερα την περίοδο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, τόσο από τις επιπτώσεις από τον κορονοϊό, όσο κι από την επιβολή μέτρων για την προστασία τη δική μας και των οικογενειών μας. Η διεκδίκηση των αναγκαίων μέτρων θεωρούμε πως είναι βασική ευθύνη των Σωματείων. Η οργάνωσή μας σε κάθε εργοστάσιο, εργοτάξιο, γραφείο, κατάστημα, είναι απαραίτητος όρος για την εξασφάλιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας. Απέναντι στην προσπάθεια να μπει φίμωτρο στους αγώνες των εργαζομένων, να μείνουν κλειστά τα στόματα στη μετατροπή των χώρων δουλειάς σε γκέτο υπερμετάδοσης του ιού και σε κάτεργα αντεργατικών μέτρων, απαντάμε δυναμώνοντας τη φωνή και την πάλη μας μέσα από τα σωματεία». Συνδικαλιστές, εργαζόμενοι και Σωματεία που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στη συζήτηση από κάθε κλάδο και χώρο μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία και τη Διοίκηση του ΕΚΝΛ στο τηλέφωνο: 2410-250.708.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass