«Φόρος αίματος για την κερδοφορία»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2021 15:27

«Άλλος ένας εργάτης, ένας νέος άνθρωπος 21 χρονών εργαζόμενος στην επιχείρηση σακατεύεται στον βωμό κερδοφορίας του κεφαλαίου, κόβοντας τα δάχτυλα και των δύο χεριών. Το νέο εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων της

εργατικής τάξης» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με αφορμή εργατικό ατύχημα που καταγράφηκε προχθές, σε ένα από τα εργοστάσια στη ΒΙ.ΠΕ. Μακρυχωρίου.
Καταγγέλλει πως: «Ο φόρος αίματος που πληρώνουν κάθε χρόνο οι εργαζόμενοι προκειμένου να ξεδιψάσουν την ακόρεστη δίψα των πλουτοκρατών για συνεχώς μεγαλύτερη κερδοφορία, είναι τεράστιος.
Η προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζόμενων στον χώρο εργασίας είναι «ψιλά γράμματα» μπροστά σε τέτοιους υπέρτατους στόχους. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα αυτή την περίοδο που η πανδημία είναι σε έξαρση.
Είναι οι «παράπλευρες απώλειες» ενός καθημερινού, αδυσώπητου πολέμου που κατακρεουργεί κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος, ξεζουμίζει όλους τους εργάτες με τις ατελείωτες ώρες εργασίας, χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας και προστασίας της υγείας σε χώρους δουλείας, γιατί είναι κόστος για το κεφάλαιο.
Στους περισσότερους εργασιακούς χώρους δεν υπάρχουν επιτροπές υγιεινής και ασφάλειας ή και να υπάρχουν είναι μόνο στα χαρτιά.
Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους έχουν απαξιωθεί και υπολειτουργούν και δεν μπορούν να κάνουν ελέγχους σε εργασιακούς χώρους, είναι ένα χτύπημα για την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλείας.
Σε αυτές τις συνθήκες είναι καθημερινό φαινόμενο τα εργατικά ατυχήματα σε χώρους εργασίαςκαθώς και η πίεση που ασκεί η εργοδοσία στους συναδέλφους για να μην διεκδικούν κανένα μέτρο ασφαλείας στους χώρους εργασίας γιατί αυτό είναι «επιζήμιο»-«κάνει κακό» στην επιχείρηση και τους ίδιους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass