Διαμαρτύρονται διεκδικώντας προσλήψεις προσωπικού

ΔΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΕΙΝΚΥΛ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΕΣΥ ΠΓΝΛ -ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΖΗΤΑ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2021 15:12
Από προηγούμενη διαμαρτυρία των υγειονομικών Από προηγούμενη διαμαρτυρία των υγειονομικών

Στάση εργασίας σήμερα από τη 1μ.μ. μέχρι τις 3 μ.μ. και συμβολική παράσταση

διαμαρτυρίας στις 13:30 στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια και κατάθεση των αιτημάτων των ιατρών των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του Νόμου στη Διοίκηση της 5ης Υ.ΠΕ. διοργανώνουν η Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ. και ο Σύλλογος Ιατρών Ε.Σ.Υ. και ειδικευόμενων του Π.Γ.Ν.Λ. Οι δύο συνδικαλιστικοί φορείς προσυπογράφουν την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.) για την κλιμάκωση με νέο γύρο αγωνιστικών απεργιακών κινητοποιήσεων εκτός της σημερινής ημέρας δράσης στα νοσοκομεία με κινητοποιήσεις στις πύλες των νοσοκομείων, στους δρόμους έξω από τα νοσοκομεία κτλ. που περιλαμβάνει:
* Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου ημέρα δράσης για την Π.Φ.Υ. με τοπικές μορφές δράσης στα Κέντρα Υγείας για την ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης και την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσής της.
* Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 24ωρη πανελλαδική απεργία με συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή στην Αθήνα και αντίστοιχες απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες στις άλλες πόλεις.
«Η εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζει η κυβέρνηση δεν μπορεί να κουκουλώσει τις εγκληματικές της ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας...Έχουμε καθήκον να μετατρέψουμε την οργή μας σε συλλογική διεκδίκηση και πανυγειονομικό ξεσηκωμό» τονίζει μεταξύ άλλων η ΟΕΝΓΕ και με τις κινητοποιήσεις της διεκδικεί μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων, άμεσα μέτρα για την πλήρη επαναλειτουργία των τακτικών ιατρείων και των χειρουργείων στο δημόσιο σύστημα υγείας, τη δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Π.Φ.Υ. σε κατάλληλους χώρους και στελέχωσή τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καθώς και την άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.

ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας με αφορμή τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών καλεί για μια ακόμα φορά τους κυβερνητικούς αρμόδιους να θωρακίσουν άμεσα το Σύστημα Υγείας και να το αναβαθμίσουν με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αγορά σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ενόψει μάλιστα μια νέας έξαρσης της Covid-19 και πιθανής επικράτησης μεταλλαγμένων στελεχών.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «Πιστεύουμε ακράδαντα πως η αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας δεν γίνεται χωρίς τη διάθεση χρημάτων σε όλα τα επίπεδα. Τη δεδομένη αυτή χρονική στιγμή η αξιοποίηση ολόκληρου του ιατρικού δυναμικού της χώρας, καθώς και των πρωτοβάθμιων, δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων δομών Υγείας, με παράλληλη ενίσχυσή τους είναι επιτακτική ανάγκη. Οι ημιτελείς λύσεις δεν αποτελούν λύσεις όταν πρόκειται για ανθρώπινες ζωές. Επιπρόσθετα, είμαστε αναγκασμένοι σε τοπικό επίπεδο να αναφερθούμε στην καθυστέρηση επαναφοράς του Γ.Ν.Λ. στην κανονικότητα και ομαλή λειτουργία της προ covid περιόδου.
Επισημαίνουμε πως σε ένα Γενικό Νοσοκομείο όλα τα Τμήματα, Κλινικές και Μονάδες θα πρέπει να λειτουργούν σε πλήρη ανάπτυξη παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας προς τους συμπολίτες μας και ταυτόχρονα ολοκληρωμένη και ποιοτική εκπαίδευση στους νέους συναδέλφους μας. Θεωρούμε πως η πολιτεία θα πρέπει να αντιμετωπίζει τα θέματα της Δημόσιας Υγείας με τη δέουσα σοβαρότητα ώστε να αποφεύγονται περιστατικά τα οποία την εκθέτουν, όπως για παράδειγμα η αποστολή ψυγείου συντήρησης αναψυκτικών για τον εμβολιασμό σε Κ.Υ. της Π.Ε. Μεσσηνίας, με τον αυτοκόλλητο λογότυπο της κόκα κόλα.
Από την αρχή της πανδημίας ο ιατρικός κόσμος, σε άριστη συνεργασία με τους νοσηλευτές, αλλά και με τους υπόλοιπους υγειονομικούς και εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας, έδωσε και συνεχίζει να δίνει τον καλύτερό του εαυτό εργαζόμενος με αυταπάρνηση. Η πολιτεία αναγνωρίζοντας το έργο των νοσοκομειακών και των ιδιωτών γιατρών θα πρέπει να είναι συνεπής απέναντί τους για τον λόγο ότι όλα αυτά δεν μπορούν να συνεχίζονται επ’ άπειρον. Τόσο οι ψυχικές όσο και οι σωματικές δυνάμεις κάποτε εξαντλούνται» καταλήγει ο Ιατρικός Σύλλογος.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass