Στεγάζει την Οικονόμειο ΚΟΙΝΣΕΠ στην Τσαριτσάνη

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ -ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2021 15:07

Τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης γραφείου του Κοινοτικού Καταστήματος Τσαριτσάνης

στην κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση με την επωνυμία «ΟΙΚΟΝΟΜΕΙΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ» για πέντε χρόνια, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για τη στέγαση των δραστηριοτήτων της αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας στην τελευταία διαδικτυακή συνεδρίασή του.
Ο δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Γάτσας, στην εισήγησή του υποστήριξε πως πρόκειται για μία διευκόλυνση που παρέχει ο Δήμος στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, προκειμένου και ο Δήμος να βοηθηθεί στην προετοιμασία των προτάσεων που θα υποβάλει το αμέσως επόμενο διάστημα και μέχρι 31-3-2021 για ένταξη στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
«Είναι γνωστό ότι ο Δήμος πάσχει από σοβαρή έλλειψη προσωπικού τόσο σε ειδικότητες που σχετίζονται με τον προγραμματισμό και την κατάρτιση των παρεμβάσεων (μηχανικοί κ.λπ.), όσο και σε ειδικότητες αιχμής απολύτως απαραίτητες για την καθημερινή του δράση (χειριστές, εργάτες, οδηγοί). Η ύπαρξη λοιπόν της ΚΟΙΝΣΕΠ διευκολύνει τον Δήμο στην κάλυψη των όποιων κενών, διότι αυτή μπορεί πολύ πιο εύκολα να προσλάβει και να διαθέσει το αναγκαίο κάθε φορά προσωπικό ή να αναλάβει την παροχή υπηρεσιών που το προσωπικό του Δήμου αδυνατεί να παρέχει» ανάφερε ο κ. Γάτσας και πρόσθεσε: «Σε αυτήν την κατεύθυνση ήδη έχουν γίνει ορισμένες αναθέσεις και αυτό βέβαια δεν έχει καμία σχέση με τις βιαστικές κατηγορίες της παράταξης «Αλλάζουμε» για «αναθέσεις σε ημετέρους». Αντίθετα, πρόκειται για επαγγελματίες - επιστήμονες με την απαιτούμενη κατάρτιση, με τους οποίους ο Δήμος συνεργάστηκε κατά το παρελθόν χωρίς προβλήματα και σε κάθε περίπτωση όλα αυτά, όπως και η εν γένει δραστηριοποίηση της ΚΟΙΝΣΕΠ θα κριθεί στο μέλλον».
Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο δήμαρχος Ελασσόνας τόνισε ότι ο χώρος γραφείου του Κοινοτικού Καταστήματος Τσαριτσάνης δεν είναι αξιοποιήσιμος για άλλες χρήσεις από τον Δήμο, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές και πρότεινε τη στέγαση της ΚΟΙΝΣΕΠ, η οποία, όπως είπε, θα βοηθήσει και στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της ιστορικής κοινότητας. Προοπτική με την οποία διαφωνεί η κοινότητα Τσαριτσάνης, ο πρόεδρος της οποίας μετέφερε την αντίθεση του Συμβουλίου της Κοινότητας και αποχώρησε από τη συνεδρίαση.
Την πλήρη αντίθεσή του εξέφρασε και ο πρώην δήμαρχος Νικόλαος Ευαγγέλου, ο οποίος στην ομιλία του υποστήριξε πως «η ΚΟΙΝΣΕΠ δεν έχει προσωπικό, αλλά το Διοικητικό της Συμβούλιο μπορεί να λειτουργεί ουσιαστικά ως προσωπικό του Δήμου και επίσης χωρίς προσωπικό φιλοδοξεί να παρέχει υπηρεσίες που ενδεχομένως αδυνατεί και μάλιστα αμφιβόλου ποιότητας ή επάρκειας» καταγγέλοντας παράλληλα ότι έχουν γίνει ήδη πέντε αναθέσεις στην ΚΟΙΝΣΕΠ την τελευταία ημέρα του έτους τη στιγμή που με την ίδια δαπάνη ο Δήμος θα μπορούσε να έχει τις υπηρεσίες οποιουδήποτε επαγγελματία ή μελετητή.
«Εμείς καταψηφίζουμε την πρόταση και ζητάμε να γίνει σεβαστή η απόφαση του Συμβουλίου της ιστορικής Κοινότητας, η οποία αξίζει καλύτερης αντιμετώπισης» κατέληξε ο κ. Ευαγγέλου με τον δήμαρχο να απαντά ότι «οι αναθέσεις που αναφέρθηκαν έγιναν εντός του 2020 για την ομαλή μετάβαση στον προϋπολογισμό του 2021» επισημαίνοντας πάντως πως θα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες προς τον Δήμο τόσο τα μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ, όσο και άτομα που εύκολα και γρήγορα θα προσληφθούν από την ΚΟΙΝΣΕΠ προκειμένου να παράσχουν τη ζητούμενη κάθε φορά υπηρεσία.
Υπέρ των ΚΟΙΝΣΕΠ τάχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Καριπίδης σημειώνοντας «χάρη στο ευέλικτο θεσμικό τους πλαίσιο οι ΚΟΙΝΣΕΠ βοηθούν τις τοπικές κοινωνίες σε μια σειρά από τομείς με σημαντικότερο την απασχόληση νέων ομάδων ανέργων ή ευάλωτων ομάδων που δημιούργησε η οικονομική κρίση», ενώ αντίθετα ο Νικόλαος Βακράτσας κατέθεσε την αρνητική στάση της παράταξής του ήδη και εμμένει στην αρνητική της θέση, όπως και το Συμβούλιο της Κοινότητας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass