«Ξεχασμένοι» νοιώθουν στον Βρυότοπο

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2014 19:30 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:55

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε)
Του Κώστα Τσόλα

 

Για  «εγκατάλειψη» του χωριού τους μιλούν οι κάτοικοι του Βρυοτόπου , του Δήμου Τυρνάβου, ένα χωριό δυναμικό με έντονη αγροτική δραστηριότητα, με δυναμικές καλλιέργειες. Καλλιέργειες οι οποίες κρατούν, ακόμα, τους κατοίκους στο χωριό τους.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει ο νυν  και επανεκλεγμένος πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βρυοτόπου κ. Γιώργος Φάκας και κάτοικοι του Βρυοτόπου  θεωρούν τον τόπο τους ξεχασμένο από την σημερινή  -απερχόμενη δημοτική αρχή Τύρναβου.

Οι Βρυοτοπίτες υποστηρίζουν ότι χωριό τους  πάντα ήταν «προσεγμένο», όχι μόνο από τις κοινοτικές αρχές παλιά και τις δημοτικές αργότερα με τους νόμους του «Καποδίστρια» και του «Καλλικράτη», αλλά κυρίως , από τους ίδιους τους κατοίκους του.

Ωστόσο σήμερα οι κάτοικοι του Βρυοτόπου υποστηρίζουν ότι το τελευταίο διάστημα το χωριό τους έχει ξεχαστεί ακόμα και σε βασικές του ανάγκες. Πολλά από τα πάρκα του χωριού είναι όχι μόνο απότιστα αλλά θυμίζουν  δάσος με δένδρα, ή μάλλον όπως χαρακτηριστικά είπε κάτοικος του χωριού: «φυτώριο με ακακίες», παρά πάρκο.

Τόσο ο πρόεδρος του Βρυοτόπου κ. Γιώργος Φάκας ο οποίος φημίζεται , όπως λένε οι συγχωριανοί του, «για τον ήπιο χαρακτήρα του  και μακριά από εκείνον παλαιοκομματικές τακτικές», όσο και κάτοικοι, το τελευταίο διάστημα έθεσαν στη Δημοτική Αρχή Τύρναβου  και συγκεκριμένα στον αντιδήμαρχο Αμπελώνα – Βρυοτόπου, Αγροτικής και Κτηνοτροφικής Πολιτικής κ. Βασίλη Νταβαρούκα τα ζητήματα που αφορούν το χωριό και την ευρύτερη αγροτική  περιοχή.

 Οι κάτοικοι του Βρυοτόπου πέρα από το γεγονός ότι ζητούν από τον Δήμο Τύρναβου να  φροντίζει τον χωριό τους  σε ότι αφορά τα βασικά προβλήματα που έχουν οι κάτοικοι στην καθημερινότητά τους να δώσει επίσης ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη του αγροτικού και  κτηνοτροφικού τομέα.

ΣΕ ΚΑΚΑ ΧΑΛΙΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ

Όπως είπαν στην «Ε», σε συνάντηση στο κοινοτικό καφενείο του χωριού, τόσο ο πρόεδρος κ. Γιώργος Φάκας, όσο και άλλοι Βρυοτοπίτες  οι αγροτικοί δρόμοι είναι σε κακά χάλια. Το γκρέιντερ του Δήμου έχει να φανεί στον Βρυότοπο δύο χρόνια. Οι λακκούβες τεράστιες σε σημείο  που όταν γίνεται η μεταφορά αγροτικών προϊόντων σε πολλές περιπτώσεις να φεύγουν οι κλούβες από τις καρότσες των τρακτέρ. Αυτά το καλοκαίρι. Πρόβλημα όμως και τον χειμώνα όπου  οι λακκούβες  γίνονται  λασπολίμνες και μόνο μεγάλα οχήματα μπορούν να προσπελάσουν.

Ακόμα, με τη μη παρουσία του γκρέιντερ η συνδετήρια οδός ΠΑΘΕ με την εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης, δηλαδή ο δρόμος Τύρναβου – κόμβου Γυρτώνης θεωρείται κίνδυνος - θάνατος, για την διέλευση των οχημάτων του δρόμου και τις διασταυρώσεις του  με τους κάθετους αγροτικούς δρόμους.

Οι κάτοικοι του Βρυοτόπου υποστηρίζουν ότι «τους είπαν από τον Δήμο Τύρναβου ότι:  δεν υπάρχει υπάλληλος για να χειριστεί το ειδικό μηχάνημα» και οι Βρυοτοπίτες απαντούν: «Υπάρχει συντοπίτης επαγγελματίας χειριστής με ειδική άδεια και δίπλωμα, να δοθεί και το πετρέλαιο από τους συγχωριανούς και να του επιτραπεί να χειριστεί το μηχάνημα του Δήμου και να καθαρίσει αφιλοκερδώς τις διασταυρώσεις του δρόμου ο οποίος συνδέει δύο εθνικές οδούς πριν υπάρξουν δυστυχήματα και μάλιστα τώρα καλοκαίρι όπου η κίνηση είναι πολύ μεγαλύτερη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass