Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Δημ. Κουφοντίνα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ «ΝΤΟΥΓΡΟΥ»

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2021 18:37

Νέα δράση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, διοργάνωσαν χθες μέλη της κατάληψης «Ντουγρού».

Μέλη της κατάληψης συγκεντρώθηκαν στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας διανέμοντας ενημερωτικό υλικό για τον Δημ. Κουφοντίνα ο οποίος, από τις 8 Ιανουαρίου ξεκίνησε απεργία πείνας με κύριο αίτημα να επαναμεταχθεί στις Αγροτικές Φυλακές Βόλου ή στις Φυλακές Κορυδαλλού.
Απεργία που στηρίζουν «οι πολιτικοί κρατούμενοι Νίκ. Μαζιώτης, Γιάνν. Δημητράκης, καθώς και οι Π. Γεωργιάδης και Β. Σταθόπουλος από τις Φυλακές Λάρισας και Δομοκού», ενώ χθες  δεκάδες γιατροί υπέγραψαν κείμενο καλώντας την κυβέρνηση να εφαρμοστεί ο νόμος για τις μεταγωγές ζητώντας επίσης να «σωθεί η ζωή του απεργού πείνας» και καταδικασθέντα για τη συμμετοχή του στη «17 Νοέμβρη», Δημ. Κουφοντίνα.
Στη χθεσινή συγκέντρωση, μεταξύ άλλων, τονίσθηκε πως «οι συνθήκες της πανδημίας βαρύνουν το ήδη επιβαρυμένο κλίμα που επικρατεί στις ελληνικές Φυλακές και οξύνεται περαιτέρω με τα μέτρα που εξαπέλυσε η κυβέρνηση για να διαχειριστεί την κατάσταση.
Επιλέγοντας μια εξοντωτική διαχείριση της πανδημίας δεν επιδιώκεται η αποσυμφόρηση των Φυλακών αντιθέτως στοιβάζονται ακόμα περισσότερα κορμιά στα κολαστήρια λόγω της αναβολής εφετείων και δικαστηρίων».
Προσθέτοντας ότι «η κατάσταση της υγείας του Κουφοντίνα είναι ήδη επιβαρυμένη μετά από δεκάδες μέρες απεργίας και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση» οι συγκεντρωμένοι τόνισαν πως «εμείς από την πλευρά μας δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω για έναν άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του για το συμφέρον της κοινωνίας πολεμώντας βασανιστές της χούντας, εφοπλιστές και μυστικές υπηρεσίες ιμπεριαλιστικών δυνάμεων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass