«Οι τοιχογραφίες του Μιχ. Παντόλφη να εκτεθούν στο Λαογραφικό Μουσείο»

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΟΡΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ»

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2021 17:00

Στο Διαχρονικό Μουσείο βρέθηκαν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ορμή Ανανέωσης», Νίκος Γαμβρούλας και το στέλεχος της παράταξης Αλέξανδρος Ζουριδάκης, με σκοπό να δουν από κοντά τις τοιχογραφίες του Μιχάλη Παντόλφη που επέστρεψαν στη Λάρισα.

Εκεί συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων, κ. Γιώργο Τουφεξή, με τον οποίο συζήτησαν μια σειρά από θέματα που απασχολούν την πόλη της Λάρισας.
Στη συνάντηση ο Νίκος Γαμβρούλας τόνισε πως: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι αλλά και υπερήφανοι που η παράταξη της «Ορμής Ανανέωσης» συνέβαλε στην επιστροφή των τοιχογραφιών του Μιχάλη Παντόλφη, καθώς η επερώτησή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο από τις 10 Νοεμβρίου για τις τοιχογραφίες, έφερε δυναμικά το θέμα στο προσκήνιο και ακολούθησαν οι σημαντικότατες παρεμβάσεις του βουλευτή κ. Χαρακόπουλου προς το Υπουργείο, ενώ πίεση είχε ασκήσει και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού κατά τα τελευταία χρόνια.
Οι συντηρημένες τοιχογραφίες θα πρέπει κατά την άποψή μας να μεταφερθούν και να εκτεθούν στο Λαογραφικό Μουσείο, καθώς αποτελούν αντικείμενα λαϊκής τέχνης και εκεί θα μπορέσει ο κόσμος της πόλης να τις απολαύσει και να τις θαυμάσει.
Είναι σημαντικό όμως να συντηρηθούν άμεσα και οι υπόλοιπες τοιχογραφίες και το Υπουργείο θα πρέπει να προχωρήσει στην πρόσληψη επιπλέον συντηρητών στο Διαχρονικό Μουσείο, καθώς το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό δεν επαρκεί για τις αυξημένες ανάγκες.
Επίσης, η επιστροφή των τοιχογραφιών απέδειξε την ανάγκη ύπαρξης μόνιμης θέσης συντηρητή για τις ανάγκες του Λαογραφικού Μουσείου και της Πινακοθήκης, καθώς η πόλη μας διαθέτει εξαιρετικούς χώρους πολιτισμού με πληθώρα αντικειμένων τέχνης, που στη διάρκεια των χρόνων απαιτείται η συντήρησή τους για να διατηρηθούν.
Η παράταξή μας μετά από σχετική ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναμένει και την έκθεση της νομισματικής συλλογής που έχει στην κατοχή του ο Δήμος και το Διαχρονικό Μουσείο είναι ο κατάλληλος χώρος για τη φύλαξη και την έκθεσή τους».
Στη συνέχεια η συζήτηση μεταφέρθηκε στον ευρύτερο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου και ο Νίκος Γαμβρούλας ενημέρωσε τον κ. Τουφεξή πως: η «Ορμή Ανανέωσης», τόνισε την ανάγκη να προηγηθεί η εκπόνηση συνολικής μελέτης για τον λόφο του Φρουρίου με βάση τα σημερινά δεδομένα και στη συνέχεια να αποφασιστεί, αν και πού θα πραγματοποιηθεί η αναβίωση του ιστορικού ρολογιού της πόλης.
Επίσης, είναι σημαντικό να προχωρήσει η αποκατάσταση των στρατιωτικών αρτοποιείων, ώστε στη συνέχεια να αποφασιστεί ποια χρήση θα τους δοθεί, όμως για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να παραχωρηθεί στην Εφορεία Αρχαιοτήτων ένας χώρος για τη μεταφορά των αντικειμένων που βρίσκονται σήμερα στα στρατιωτικά αρτοποιεία».
Τέλος, ο κ. Τουφεξής ενημέρωσε τα στελέχη της «Ορμής Ανανέωσης» πως το Διαχρονικό Μουσείο προγραμματίζει έκθεση για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass