Χωρίς προϋποθέσεις λειτουργίας το Κ.Υ. Λάρισας

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2021 15:14

Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας οργάνωσε χθες το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας

από κοινού με τα Σωματεία Συνταξιούχων της πόλης στο Κέντρο Υγείας Λάρισας (πρώην ΠΕΔΥ), αναδεικνύοντας τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και το πλαίσιο διεκδίκησής του.
Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με την αναπληρώτρια συντονίστρια του Κ.Υ. Λάρισας, παθολόγο κ. Αμαλία Μακρυγιάννη, όπου και συζητήθηκε ότι το Κέντρο Υγείας Λάρισας δεν πληροί βασικές προϋποθέσεις, όπως το να έχει εφημερίες και να λειτουργεί όλο το 24ωρο, δε διαθέτει οργανόγραμμα και οι γιατροί που υπηρετούν σε αυτό δεν επαρκούν για να καλύψουν βασικές και στοιχειώδεις ανάγκες των εργαζομένων και των άνεργων της πόλης.
«Σε όλη αυτήν την εκρηκτική κατάσταση που προαναφέρθηκε προστίθεται και το τεράστιο ζήτημα που έχει προκύψει με τον μαζικό εμβολιασμό του λαού.
Μία διαδικασία που δεν μπορούν και δεν πρέπει να την επωμιστούν αποκλειστικά τα Νοσοκομεία της πόλης μας, ούτε φυσικά το Κέντρο Υγείας Λάρισας (πρώην ΠΕΔΥ), για αυτό πρέπει άμεσα να δημιουργηθεί ο αναγκαίος αριθμός εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Π.Φ.Υ. σε κατάλληλους χώρους και στελέχωσή τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να μετατραπεί το Κέντρο Υγείας Λάρισας σε εμβολιαστικό κέντρο, το οποίο πρακτικά σημαίνει πως δε θα μπορούν να καλυφθούν ούτε αυτές οι λειψές και ελάχιστες υπηρεσίες που προσφέρονται αυτήν τη στιγμή» τονίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και προσθέτει ότι: «Είναι χαρακτηριστικό πως οι επιτροπές του ΚΕ.Π.Α. οι οποίες στεγάζονται εδώ, σταμάτησαν τη λειτουργία τους εδώ και αρκετό καιρό λόγω της σχεδιαζόμενης μετατροπής του Κ.Υ. σε εμβολιαστικό κέντρο μιας και δεν θα υπήρχε πλέον κατάλληλος διαθέσιμος χώρος. Για αυτόν τον λόγο η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας παραχώρησε μέρος των αιθουσών του κτιρίου που στεγάζεται για να εξυπηρετηθούν οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας που περνάνε από αυτές τις επιτροπές. Γνωρίζοντας φυσικά ότι κάτι τέτοιο δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα, αλλά θέλοντας να δείξουμε και με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους και τον λαό της Λάρισας συνολικότερα».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass