Στο κόκκινο από σήμερα και ο Δήμος Τεμπών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΜΑΝΩΛΗ -ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΕ ΠΥΡΓΕΤΟ ΚΑΙ ΓΟΝΝΟΥΣ -ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΗΝ «Ε»: ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΑΛΛΑ... -ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ RAPID TEST

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2021 21:06

Στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας είναι από χθες και ο Δήμος Τεμπών, όπως ανακοίνωσε

ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας περνά και ο Δήμος Τεμπών της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, καθώς τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 32 από 5 που ήταν στις 25 Ιανουαρίου. Ωστόσο ο αριθμός των κρουσμάτων, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, είναι μεγαλύτερος και εντοπίζεται στις κοινότητες Πυργετού και Γόννων, στις οποίες παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες αυξημένος αριθμός νέων κρουσμάτων.
Αμέσως μετά τις ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας, ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης επικοινώνησε με τον κ. Χαρδαλιά και συζήτησε την απόφαση ένταξης του Δήμου στις «κόκκινες» περιοχές ζητώντας εξηγήσεις γιατί η απόφαση αφορά ολόκληρο τον Δήμο και όχι τις δύο κοινότητες, στις οποίες εμφανίζεται το πρόβλημα. Με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας να σημειώνει ότι πρόκειται για απόφαση που ελήφθη για προληπτικούς λόγους και θα επανεξεταστεί σε μία εβδομάδα με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.Ο Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ
Μιλώντας χθες βράδυ στην «Ε», ο δήμαρχος Τεμπών σε μήνυμα προς τους συνδημότες του, αλλά και γενικότερα αναφέρει: «Δηλώνω ότι το πρόβλημα δεν είναι σε όλο τον Δήμο, αλλά η απόφαση της επιδημιολογικής επιτροπής, πάρθηκε με γνώμονα, και σωστά, την αναχαίτιση της διασποράς στην κοινότητα. Δεν χρειάζεται πανικός ούτε εφησυχασμός. Χρειάζεται προσοχή και υπευθυνότητα από όλους. Με τήρηση των μέτρων προφύλαξης. Τηρούμε τα μέτρα μένουμε ασφαλείς».
Σημειώνεται ότι στις «κόκκινες» περιοχές, μπαίνουν από σήμερα και για επτά ημέρες οι Δήμοι Εορδαίας, Θηβαίων, Τανάγρας, Σπάρτης, Ζακύνθου, Ρεθύμνης, Πύδνας-Κολινδρού, Διρφύων-Μεσσαπίων, Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Τεμπών καθώς και η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου. Σταθερή παραμένει πάντως από άποψη νέων κρουσμάτων η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, καθώς σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή των 1.195 νέων κρουσμάτων καταγράφηκαν 25 από τα συνολικά 63 κρούσματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.195 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (Covid-19), εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 162.107, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 6.010 (3.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 51.438 (62.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 246 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 179 (72.8%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1.155 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας. Τέλος, καταγράφηκαν 19 νέοι θάνατοι από τη νόσο Covid-19, φτάνοντας τους 5.922 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.485 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας καταγράφηκαν 63 νέα κρούσματα εκ των οποίων 25 στη Λάρισα, 20 στη Μαγνησία, 10 στην Καρδίτσα, 5 στα Τρίκαλα και 3 στις Σποράδες.ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ RAPID TEST
Στο μεταξύ συνεχίστηκαν χθες οι έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) μέσω της δράσης «DRIVE THROUGH TESTING». Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
-Στη ΛΑΡΙΣΑ (πάρκο Αγίου Αντωνίου)
Σε συνολικό αριθμό 203 δειγμάτων καταγράφηκε 1 θετικό κρούσμα Covid-19. Αφορά γυναίκα 64 ετών.
-Στο ΣΤΟΜΙΟ:
Πραγματοποιήθηκαν 93 rapid test τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
-Στους ΓΟΝΝΟΥΣ
Σε συνολικό αριθμό 125 δειγμάτων καταγράφηκαν 2 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν 1 άνδρα και 1 γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 59 έτη.

ΝΕΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΠΥΡΓΕΤΟ ΚΑΙ ΓΟΝΝΟΥΣ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Νέοι έλεγχοι για τον κορονοϊό πραγματοποιούνται σήμερα Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στον Πυργετό όπου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 μ.μ. θα γίνει το τεστ σε πολίτες. Οι έλεγχοι θα γίνουν στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου, όπου οι πολίτες θα ελέγχονται μέσα από τα αυτοκίνητα, όταν αυτό είναι εφικτό. Σύμφωνα με τον Δήμο Τεμπών η εξέταση είναι δωρεάν και θα γίνεται γρήγορα σε συνεργασία Δήμου και ΕΟΔΥ. Οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον αριθμό ΑΜΚΑ και ένα τηλεφωνικό νούμερο κινητού ή σταθερού, μέσω των οποίων θα ενημερωθούν από τον ΕΟΔΥ για τα αποτελέσματα της εξέτασής τους. Επίσης, στο ίδιο πλαίσιο συνεργασίας Δήμου Τεμπών και ΕΟΔΥ, αύριο Κυριακή 7 Φεβρουαρίου παρόμοια εξέταση θα γίνει στην πλατεία των Γόννων τηρώντας πάντα τις εντολές για την προστασία από την πανδημία
ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass