Χαμηλά τα κρούσματα σε όλη τη Θεσσαλία

ΕΠΤΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, 13 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ -ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΘΕΣΙΝΩΝ RAPID TEST ΣΕ ΓΟΝΝΟΥΣ, ΛΑΡΙΣΑ, ΤΥΡΝΑΒΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙΒΟΙΑ -ΣΕ ΦΑΡΣΑΛΑ, ΑΓΙΟ ΘΩΜΑ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2021 15:03

Σε μονοψήφιο αριθμό για δεύτερη συνεχή ημέρα κινήθηκε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων

της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (Covid-19) στη Λάρισα καθώς σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή των 638 κρουσμάτων της χώρας καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο 7 κρούσματα από τα συνολικά 13 της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 638 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (Covid-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στις 164.575, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 6.045 (3.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 52.595 (61.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 276 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 198 (71.7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 1.169 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.
Τέλος, καταγράφηκαν 25 νέοι θάνατοι από τη νόσο Covid-19, φθάνοντας τους 5.997 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.525 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Στο μεταξύ συνεχίστηκαν χθες οι έλεγχοι ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) και μέσω της δράσης «Drive Through Testing» στην Π.Ε. Λάρισας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφέρειας Θεσσαλίας τα αποτελέσματα των ελέγχων έχουν ως εξής:
- Στους Γόννους (7/2/2021)
Σε συνολικό αριθμό 64 δειγμάτων καταγράφηκε 1 θετικό κρούσμα Covid-19. Αφορά άνδρα 62 ετών.
 -Στην πλατεία Χαραυγής Λάρισας.
Σε συνολικό αριθμό 216 δειγμάτων καταγράφηκε 1 θετικό κρούσμα Covid-19. Αφορά γυναίκα 50 ετών.
-Στη Ροδιά Τυρνάβου
Πραγματοποιήθηκαν 63 rapid test τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
-Στη Μελιβοία Αγιάς
Πραγματοποιήθηκαν 83 rapid test τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.ΣΗΜΕΡΑ
Σήμερα οι έλεγχοι συνεχίζονται στη συνοικία του Αγίου Θωμά και στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης από συνεργεία του ΕΟΔΥ που θα βρίσκονται στα δύο σημεία από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Επίσης συνεργεία του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται από το πρωί έως το μεσημέρι σήμερα μπροστά από το 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο των Φαρσάλων, δίπλα στο χώρο όπου διεξάγεται η λαϊκή αγορά και θα διεξάγουν rapid test για τον covid-19.  Αύριο Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου από τις 10:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ., κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ελασσόνας, θα βρίσκεται στην Τσαριτσάνη για δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 στον χώρο έξω από το Κοινοτικό Κατάστημα Τσαριτσάνης. Οι πολίτες μπορούν να εξετασθούν δωρεάν, γρήγορα και με ασφάλεια, από το όχημά τους ή πεζή. Η διεξαγωγή των rapid test εξασφαλίζει ασφάλεια για τους πολίτες, οι οποίοι δεν χρειάζεται να εισέρχονται για ελέγχους μέσα στα Νοσοκομεία, ενώ παράλληλα διευκολύνεται σημαντικά και το έργο του ιατρικού προσωπικού που δεν θα απασχολείται πλέον με τη λήψη δειγμάτων.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass