Φωτιά έκαψε διαμέρισμα ηλικιωμένων

ΑΝΑΨΑΝ ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ * ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΑΝ ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΗ ΣΕ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2021 21:50

Εκτενείς υλικές ζημιές προκάλεσε φωτιά που εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα στο οποίο διέμενε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων Λαρισαίων. Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 5 χθες τα ξημερώματα σε διαμέρισμα του 4ου ορόφου πολυκατοικίας, όταν ο ηλικιωμένος άναψε

το τζάκι προκειμένου – σύμφωνα με μια εκδοχή – να θερμανθεί το σπίτι λόγω παγετού.
Η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε στη σκεπή και από εκεί σε όλο το διαμέρισμα με αποτέλεσμα να καεί η οικοσκευή (φωτ.), ενώ σύμφωνα με έναν πρόχειρο απολογισμό, οι ζημιές στο διαμέρισμα ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Ο 80χρονος βλέποντας τη φωτιά νε επεκτείνεται επικοινώνησε έντρομος με την ΕΛ.ΑΣ., καλώντας το «100» και έτσι ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Τα πρώτα περιπολικά των Αστυνομικών Τμημάτων, Λάρισας και Κιλελέρ, έφθασαν έγκαιρα στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου με την κόρη του ηλικιωμένου ζευγαριού να καλεί σε βοήθεια και να οδηγεί τους αστυνομικούς στο φλεγόμενο διαμέρισμα των γονέων της, στον 4ο όροφο της πολυκατοικίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», οι αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμα ενώ από την οροφή είχε αρχίσει να πέφτει φλεγόμενη η ξυλεία. Οι αστυνομικοί έδωσαν προτεραιότητα στην καθηλωμένη, σε καροτσάκι ηλικιωμένη και με ασφάλεια την κατέβασαν από τον 4ο όροφο.
Στη συνέχεια κατέβασαν και τον σύζυγό της, φροντίζοντας οι δύο ηλικιωμένοι να μεταφερθούν στο περιπολικό προκειμένου να προστατευθούν από το κρύο αφού εκείνη την ώρα επικρατούσε χαμηλή θερμοκρασία.  
Στη συνέχεια εκκένωσαν τα υπόλοιπα διαμερίσματα, ενώ την ίδια ώρα κατέφθαναν 10 πυροσβέστες με τρία οχήματα, όπως σημειώνεται από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, του 1ου και του 3ου Πυροσβεστικών Σταθμών Λάρισας από την επέμβαση των οποίων η φωτιά δεν επεκτάθηκε στην υπόλοιπη πολυκατοικία. Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά διενεργείται προανάκριση από το ανακριτικό τμήμα της ΠΥΛ.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑΛ
Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας με ανακοίνωσή της «εκφράζει τα δημόσια συγχαρητήρια στα περιπολικά νυχτερινής βάρδιας (22:00-06:00) της 15-16/2/2021 και συγκεκριμένα στο όχημα του Α.Τ. Λάρισας (42-32) με πλήρωμα τον Ανθυπαστυνόμο Λ. Αντ. και τον Αρχιφύλακα Μ. Αντ., οι οποίοι με την ουσιαστική συμβολή του οχήματος του Τ.Α.Δ. Λάρισας (Α 1-1) με πλήρωμα τον Αρχιφύλακα Μ. Άγγ. και τον Υπαρχιφύλακα Μ. Αθ., καθώς και του οχήματος του Α.Τ. Κιλελέρ (42-70) με πλήρωμα τους Υπαρχιφύλακες Σ. Κων. και Τ. Γεω., έσπευσαν άμεσα σε διαμέρισμα 4ου ορόφου, επί της οδού Βαλτετσίου στη Λάρισα, στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά.
Εκεί κατάφεραν και απεγκλώβισαν από το φλεγόμενο διαμέρισμα ζευγάρι ηλικιωμένων, με τον ένα εξ αυτού καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι. Τα «ευχαριστώ» και τα «συγχαρητήρια», συγγενών και γειτόνων, είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή και ικανοποίηση για τους συναδέλφους μας, που για ακόμη μια φορά απέδειξαν περίτρανα την υψηλή αίσθηση του καθήκοντος που τους διακατέχει!» καταλήγει η ΕΑΛ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass