Κίνδυνοι πυρκαγιάς από κάψιμο καλαμιών

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2014 0:13 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:00

 

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

 

Κάθε μέρα που περνά, όσο ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες, στην καρδιά του καλοκαιριού  όλο και περισσότερο επικίνδυνα γίνονται τα αγριόχορτα τα οποία έχουν κατακλύσει πολλά οικόπεδα ιδιωτών,  σε Τύρναβο  και Αμπελώνα, αλλά και στα χωριά του Δήμου Τυρνάβου.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως των ημερών είναι η  απαράδεκτη συμπεριφορά ορισμένων αγροτών οι οποίοι παρά τις απαγορεύσεις καίνε καλαμιές με αποτέλεσμα η φωτιά να μεταφέρεται  και σε διπλανές καλλιέργειες, ακόμα και σε μονάδες μεταφέροντας την καταστροφή.

Εξ αιτίας της αδιαφορίας κάποιων  μεγάλη Φωτιά σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Βρύση Τύρναβου όπου από φωτιά σε σιτοκαλαμιές κάηκε και ένα διπλανό αμπέλι έκτασης 30 στρεμμάτων. Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Δήμου Τυρνάβου, αλλά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας η  οποία με ένα όχημα και τρεις άνδρες έσπευσε και κατέσβησε τη φωτιά.

Επίσης, από πλευράς Δήμου εδώ και πολλές εβδομάδες  η αρμόδια αντιδημαρχία μαζί με τους εργαζόμενους του δήμου έχουν μπει σε μια διαδικασία  καθαρισμού των δημοτικών και άλλων οικοπέδων από τα χόρτα με στόχο την αποφυγή στο επόμενο χρονικό διάστημα  τυχόν πυρκαγιών.

 Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Έργων Πολεοδομίας, Υποδομών και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τυρνάβου κ. Λάμπρος Βλιώρας καλεί για άλλη μια φορά τους ιδιοκτήτες ή νομείς χωραφιών να μην καίνε τις καλαμιές βάζοντας σε κίνδυνο και άλλες καλλιέργειες και περιουσίες .

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση,  η παραπάνω υποχρέωση απορρέει από τον ισχύοντα κανονισμό καθαριότητας του δήμου Τυρνάβου.  Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προς τις σχετικές ανακοινώσεις ο δήμος θα αναγκαστεί να προβεί στις από τον νόμο προβλεπόμενες ενέργειες. Για το λόγο αυτό παρακαλούνται όλοι οι δημότες να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή για να υπάρχουν καθαρές και ανθρώπινες πόλεις και τοπικές κοινότητες στο δήμο Τυρνάβου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass