Στην ώρα τους Ε-65 και μεταφορά νερού από Αχελώο

ΕΝΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ «TRT»

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2021 16:10

Για τα μεγάλα έργα υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη ή θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας, μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στην τηλεόραση του TRT και την εκπομπή «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα» και τον δημοσιογράφο κ. Σωτήρη Πολύζο. Ο υπουργός αναφέρθηκε στον οδικό άξονα Ε-65, τα έργα μεταφοράς νερού από τον Αχελώο στον κάμπο της Θεσσαλίας, την αποκατάσταση των ζημιών από τον «Ιανό» αλλά και τους οδικούς άξονες Φάρσαλα - Λάρισα και τον Περιφερειακό Βόλου.


Πιο συγκεκριμένα:
Ο Κώστας Καραμανλής, δήλωσε ότι συνεχίζονται τα έργα στον Νότιο Τομέα του Ε-65 και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα είναι έτοιμος εντός του 2022. «Όταν γίναμε κυβέρνηση το έργο είχε ξεκινήσει, αλλά δεν έτρεχε με τους ρυθμούς που έπρεπε. Το παραλάβαμε μόλις στο 13% και σήμερα είμαστε στο 63%. Και αυτό γιατί, παρά την πανδημία, δεν σταματήσαμε τα έργα υποδομών, κρατώντας τους υγειονομικούς κανόνες, τα εργοτάξια έμειναν ανοιχτά και για να ολοκληρωθούν τα έργα αλλά και για την οικονομική ώθηση των τοπικών κοινωνιών, αφού έχουν σημαντικό πολλαπλασιαστή στο τοπικό ΑΕΠ».
Όσον αφορά τον Βόρειο Τομέα, ο υπουργός τόνισε ότι μέσα σε 18 μήνες και μετά από 10 χρόνια αβεβαιότητας, το έργο μπαίνει επιτέλους σε τροχιά ολοκλήρωσης, αφού δόθηκε λύση για τα 70,5 χλμ. προϋπολογισμού 442 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, ο υπουργός είπε η ολοκλήρωσή του θα γίνει σε τρία χρόνια και θα «κλείσει» το κομμάτι «αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας».
«Είναι ένας αυτοκινητόδρομος που ενώνει την Ανατολική με τη Δυτική Ελλάδα, που συνδέεται άμεσα με την ευρύτερη απολιγνιτοποίηση και την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας - ένας από τους λόγους που πείστηκαν οι Ευρωπαίοι να χρηματοδοτηθεί το έργο - και βγάζει από την απομόνωση μια ολόκληρη περιοχή και δημιουργεί προοπτικές πολύ μεγάλης ανάπτυξης».
Όπως τόνισε ο υπουργός, η σύμβαση θα περάσει άμεσα από τη Βουλή και θα ξεκινήσει η κατασκευή του μέσα στο 2021. «Είναι ένας οδικός άξονας που θα δώσει απίστευτες προοπτικές σε πολλές περιοχές και τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις να έρθουν και να επενδύσουν στην περιοχή που θα περνάει ο Ε-65».

ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΕΡΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ
Ερωτηθείς για το θέμα του Αχελώου, ο υπουργός αφού υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση κάνει ακριβώς ό,τι είχε δεσμευτεί προεκλογικά, τόνισε ότι προχωρά στη λύση της ήπιας μεταφοράς νερού (250 εκατ. m3 ετησίως) στη θεσσαλική πεδιάδα και για περιβαλλοντικούς λόγους, γεγονός που αναγνωρίζεται πλέον από όλους. «Άρα δεν μιλάμε για εκτροπή», τόνισε ο Κώστας Καραμανλής. Σύμφωνα με τον υπουργό, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχωρά στην τροποποίηση των εν ισχύ σχεδίων διαχείρισης υδάτων Θεσσαλίας και Δυτικής Στερεάς Ελλάδος και το Υπουργείο Υποδομών δρομολογεί τις εργασίες συντήρησης των ημιτελών έργων του Αχελώου και η σήραγγα συντήρησης θα δημοπρατηθεί άμεσα στο επόμενο διάστημα και θα ανατεθεί άμεσα και η νέα μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων στη Θεσσαλία.

Ο ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον οδικό άξονα Φάρσαλα - Λάρισα, τονίζοντας ότι μετά από συναντήσεις με τον περιφερειάρχη το έργο αναλαμβάνει η Περιφέρεια, όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο με τα έργο περιφερειακού ενδιαφέροντος, πάντα με τη συνδρομή και τη βοήθεια της κεντρικής διοίκησης. «Το έργο είναι στα χέρια της Περιφέρειας, έχει γίνει το αίτημα ένταξης στο ταμείο Ανάκαμψης και είμαστε σε καλό δρόμο για να ξεμπλοκάρει και αυτό περίπου μετά από μια 15ετία και να χρηματοδοτηθεί ώστε να δημοπρατηθεί και να μην θυμίζει σύγχρονο γεφύρι της Άρτας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass