«Μνήμες Κατοχής στην Ελλάδα»

ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΖΗΤΑ Η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2021 17:20

Να αποσυρθεί και να μην εφαρμοστεί το πρόγραμμα «Μνήμες Κατοχής στην Ελλάδα», όπως και όλα τα προγράμματα που εκπορεύονται από τη Γερμανία με στόχο «να καλλιεργηθεί άμβλυνση συνειδήσεων για τα εγκλήματα του ναζισμού» ζητά η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ σε ανοιχτή επιστολή της προς την υπουργό Παιδείας.

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ μεταξύ άλλων τονίζει ότι «θα παλέψουμε μαζί με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και τους πραγματικούς ιστορικούς ερευνητές, ώστε οι μαθήτριες και οι μαθητές να διδάσκονται την πραγματική ιστορία, αναδεικνύοντας τον εγκληματικό χαρακτήρα του ναζισμού και του πολέμου, την ιστορία που έγραψε ο λαός μας με το αίμα του για να απελευθερωθεί η πατρίδα μας από τους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους».
Σημειώνει ότι «το εγχείρημα εντάσσεται στις επιδιώξεις του γερμανικού κράτους για την αναθεώρηση της ιστορίας του Β’ ΠΠ, προκειμένου να βελτιώνει την εικόνα της και να προωθεί την εξωτερική της πολιτική. Έτσι το μεν γερμανικό κράτος δεν διστάζει να αποδεχτεί ορισμένα εγκλήματα των ναζί, όταν η προβολή τους δεν συνδέεται με την εξουσία των επιχειρηματιών. Το δε ελληνικό κράτος αναφέρεται στην ΕΑΜική Αντίσταση, αλλά την αποσυνδέει από την πάλη για μια Ελλάδα του λαού της μετά το τέλος του Β’ ΠΠ. Όπως ομολογούν οι εμπνευστές του προγράμματος, άλλα θα διδάσκονται οι μαθητές στη Γερμανία, διαφορετικά στην Ελλάδα, δηλαδή θα γίνεται προσαρμογή στα αντίστοιχα εκπαιδευτικά προγράμματα. Ενώ θα διδάσκονται στους δύο λαούς δύο διαφορετικές ιστορικές αλήθειες, από το ίδιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τολμούν να ισχυρίζονται ότι με αυτήν τη μέθοδο θα δημιουργούνται “οι προϋποθέσεις για ένα κοινό μέλλον των λαών”».
Τονίζει ότι «είναι ένα ακόμα βήμα στην κλιμάκωση για την αναθεώρηση - παραχάραξη της Ιστορίας του Β’ Π.Π, των αντιστασιακών λαϊκών αγώνων, απαράμιλλου ηρωισμού και αυτοθυσίας ενάντια στον αιματοβαμμένο φασισμό, που τον γεννά και τον θρέφει το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα. Αυτήν τη φορά, η παραχάραξη επιχειρείται να περάσει μέσα από τα σχολεία, με στόχο να μη συναντηθούν οι μαθητές με την ιστορική αλήθεια και τα διδάγματά της που χρειάζονται στις σύγχρονες συνθήκες, την αναγκαιότητα οργάνωσης, αντίστασης και αγώνα του λαού κατά των καταπιεστών και εκμεταλλευτών του, ενάντια στη συμμετοχή της πατρίδας μας στην επικίνδυνη για τον λαό και τη νεολαία μας πολεμοκάπηλη δράση των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass