«Η τοπική κοινωνία λειτούργησε υπεύθυνα»

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΝΩΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ»

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2021 21:23

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
«Kαλύτερη γίνεται η κατάσταση αναφορικά με τα κρούσματα του κορονοϊού στον Δήμο Τεμπών». Ικανοποιημένος από τις εξελίξεις ο δήμαρχος Γιώργος Μανώλης ενημερώνει τους κατοίκους για τα επόμενα

βήματα, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι από την έναρξη της πανδημίας, η τοπική κοινωνία λειτούργησε σε μεγάλο βαθμό με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η γενική υγειονομική εικόνα του Δήμου Τεμπών να είναι καλή. Αυτή η θετική εικόνα τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες του Φεβρουαρίου δυστυχώς άλλαξε προς το χειρότερο, με αποτέλεσμα ο Δήμος Τεμπών να ενταχθεί στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου και να παρθούν περιοριστικά μέτρα.
Χθες όμως ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκο Χαρδαλιά, ότι ο Δήμος Τεμπών, μετά από τρεις εβδομάδες, βγαίνει από το επίπεδο αυξημένου κινδύνου, από αύριο στις 6:00 π.μ. και μπαίνει στο επίπεδο επιτήρησης (κίτρινο), καθώς έχει βελτιωθεί σημαντικά η επιδημιολογική εικόνα, ευχαριστώντας συγχρόνως τους κατοίκους και τη Δημοτική Αρχή Τεμπών για τη συνεργασία τους και για την ιδιαίτερη προσοχή που έδωσαν στην ορθή εφαρμογή των μέτρων.
Μιλώντας στην «Ε» ο δήμαρχος Τεμπών, κ. Γιώργος Μανώλης, σημειώνει ότι: «Οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν για ακόμα μία φορά ότι η παραμικρή χαλάρωση μπορεί πολύ γρήγορα να δημιουργήσει προϋποθέσεις αύξησης των κρουσμάτων και την ανάγκη να ληφθούν εκ νέου περαιτέρω περιοριστικά μέτρα. Η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη προκειμένου να μην υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων.
Γνωρίζω απολύτως την κόπωση και την πίεση, ειδικά για τις νεότερες ηλικίες, από την παρατεταμένη εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων. Κατανοώ επίσης, το άγχος και την ανασφάλεια πολλών συνανθρώπων μου από τον περιορισμό της οικονομικής δραστηριότητας. Απευθύνομαι όμως στο φιλότιμο, αλλά και στη λογική όλων σας, επισημαίνοντας ότι ειδικά αυτήν τη στιγμή είναι βέβαιο πως μόνο εάν εφαρμόσουμε πραγματικά και υπεύθυνα τα ισχύοντα μέτρα προφύλαξης, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα των μαζικών εμβολιασμών, θα μπορούμε να διαφυλάξουμε την υγεία των συγγενών και των φίλων μας, αλλά και να ατενίσουμε με αισιοδοξία το αύριο και τη γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα. Είμαι βέβαιος ότι με υπομονή, σύνεση και πίστη μέσα στους επόμενους μήνες ο «πόλεμος θα έχει οριστικό νικητή. Την ανθρώπινη ζωή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass