«Να σταματήσει ο «χορός» των απευθείας αναθέσεων»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2021 15:40

Στη Βουλή έφερε το θέμα των απευθείας αναθέσεων λόγω κορονοϊού, με σχετική επίκαιρη ερώτησή της που συζήτησε χθες με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης, κ. Σ. Πέτσα, η τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής και

βουλευτής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.
Αφορμή ήταν οι κραυγαλέες περιπτώσεις αναθέσεων από την Περιφέρεια Αττικής με «σφραγίδα» κ. Πατούλη.
Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο αρμόδιος Υπουργός τέθηκε προ των ευθυνών του, για το ζήτημα των περιπτώσεων των «σχεδόν απευθείας αναθέσεων» από ΟΤΑ ανά τη χώρα, από τη στιγμή που δε διενεργούνται σε καθεστώς ανοικτού διαγωνισμού, αλλά καλώντας μόνο 2-3 εταιρείες σε «διαπραγμάτευση», που έχουν δημιουργήσει έναν μεγάλο κύκλο συζητήσεων, σε σχέση με τις κατ’ ουσία αναθέσεις προμήθειας υγειονομικού υλικού από «στοχευμένους» και μόνο προμηθευτές, φέροντας έντονα «οσμή» συνδιαλλαγής.
Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην Περιφέρεια Αττικής, με την Ευαγγελία Λιακούλη να αναφέρεται και σε προηγούμενη, αναπάντητη προς το παρόν από την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, ερώτησή της για «παράτυπες» προσλήψεις στην Περιφέρεια Αττικής, όπως βέβαια και στις πρόσφατες προμήθειες υλικού (μασκών και rapid test) από την ίδια Περιφέρεια, πάντα υπό το πρίσμα -και ενδεχομένως το «πρόσχημα»- της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.
Το περίεργο σε σχέση με την εν λόγω προμήθεια υλικού από τον κ. Πατούλη είναι η «προτίμησή» του στον ίδιο προμηθευτή, όπως βέβαια και το τίμημα των rapid test, το οποίο ξεπερνά κατά πολύ τον μέσο όρο ανάλογων προμηθειών, αφού π.χ. η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα προμηθεύτηκε σε τιμή κατά 2/3 χαμηλότερη περίπου, από το τίμημα που τελικά κατέβαλε η Περιφέρεια Αττικής(!).
Από την πλευρά του ο κ. Πέτσας -σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της κ. Λιακούλη - απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας των καταγγελιών, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και έφερε στη Βουλή η τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής, αναφέροντας ότι όλα αυτά προβλέπονται από το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, προβαίνοντας σε γενικόλογες αναφορές περί «αυτονομίας» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάτι βέβαια που δε συνεπάγεται από τα όσα η Κυβέρνησή του έχει νομοθετήσει έως τώρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass