Ερώτηση ΔΗΜΑΡ και Θ. Ψύρρα για Εθνική Τράπεζα

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2014 16:45 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:01

Οι Βουλευτές της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Ασημίνα Ξηροτύρη – Αικατερινάρη, Νίκος Τσούκαλης  και Θωμάς Ψύρρας, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με τις αδιαφανείς διαδικασίες προσλήψεων στην Εθνική Τράπεζα. Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

Ερώτηση

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών

 

Θέμα: Αδιαφανείς διαδικασίες προσλήψεων στην Εθνική Τράπεζα

Σύμφωνα με πρόσφατες καταγγελίες, που έτυχαν ευρείας δημοσιότητας, η Εθνική Τράπεζα φέρεται να προέβη σε τουλάχιστον τέσσερις προσλήψεις παιδιών μελών του Συλλόγου εργαζομένων εκτός θεσμικών διαδικασιών του ΑΣΕΠ, καθώς επίσης να έχει πραγματοποιήσει κατ' εξαίρεση προαγωγές και προνομιακές μεταθέσεις.

Όπως καθίσταται αυτονόητο, η πιθανή βασιμότητα των καταγγελιών αναδεικνύει μέγα ηθικό ζήτημα, δεδομένου ότι η Τράπεζα βρίσκεται ακόμη υπό δημόσιο έλεγχο, οφείλει δε να τηρεί απαρέγκλιτα όλες τις αρχές διαφάνειας και αξιοκρατίας.

Κατόπιν των ανωτέρω, καθώς και λόγω των ιδιαίτερα υψηλών ποσοστών ανεργίας που πλήττει τις ηλικιακές ομάδες που μπορούν να προσληφθούν στην Τράπεζα καθιστώντας τις αδιαφανείς προσλήψεις κοινωνικά προκλητικές και το γεγονός ότι η Εθνική Τράπεζα τελεί υπό δημόσιο έλεγχο.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Είναι βάσιμες οι ανωτέρω καταγγελίες και, αν ναι, τι προτίθεται να πράξει, ώστε να αποκατασταθούν οι αρχές διαφάνειας και αξιοκρατίας και να εφαρμοστεί ο κανονισμός λειτουργίας της Εθνικής Τράπεζας όσον αφορά τις προσλήψεις, τις προαγωγές και τις μεταθέσεις;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Δημήτρης Αναγνωστάκης

Ασημίνα Ξηροτύρη – Αικατερινάρη

Νίκος Τσούκαλης

Θωμάς Ψύρρας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass