Ο Εγκέλαδος άφησε βαθιές πληγές...

ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΔΑΜΑΣΙ, ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟ

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2021 15:02

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα

Μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν από τον ισχυρό σεισμό χθες το μεσημέρι στον Δήμο Τυρνάβου

και ιδιαιτέρα στην Κοινότητα Δαμασίου, αλλά και σε χωριά του πρώην Δήμου Ποταμιάς, σημερινά Ελασσόνας. Η δύναμη του Εγκέλαδου χτύπησε κυρίως το Δαμάσι με πάνω από 50 κατοικίες να έχουν υποστεί ζημιές. Δεν πρόκειται μόνο για παλιές κατοικίες, αλλά και για ορισμένες νέες οικοδομές.
Σημαντικές ήταν οι ζημιές από τον σεισμό 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αλλά και τους ισχυρούς μετασεισμούς και στον Τύρναβο, ο οποίος απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα, από το επίκεντρο του σεισμού.
Ωστόσο τα κτίρια του Τυρνάβου άντεξαν τη δόνηση, εκτός κάποιων εξαιρέσεων, κυρίως παλιών οικοδομών. Υπήρξαν όμως καταστροφές από την ένταση του Εγκέλαδου σε καταστήματα και επιχειρήσεις, με τα προϊόντα τους πλέον να είναι σε αχρηστία. Μέσω της «Ε» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου, κ. Κώστας Πετμεζάς και το Διοικητικό Συμβούλιο, ζητούν την άμεση καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωση των επαγγελματιών και εμπόρων όπου υπάρχει ζημία.

ΣΤΗΝ ΠΟΤΑΜΙΑ
Στην περιοχή του πρώην Δήμου Ποταμιάς, σε Μεσοχώρι, Βλαχογιάννι και άλλα χωριά, ο χθεσινός σεισμός προκάλεσε σημαντικά προβλήματα με καταρρεύσεις κυρίως παλιών οικιών, με αποτέλεσμα αρκετοί κάτοικοι χθες το βράδυ να μείνουν έξω για την προστασία τους. Ο δημοτικός σύμβουλος Ελασσόνας και πρώην αντιδήμαρχος Ποταμιάς Γιάννης Σαπουνάς, ο οποίος έκανε επιτόπια έρευνα στα χωριά της Ποταμιάς διαπίστωσε μάλιστα μεγάλες ζημιές σε πολλά σπίτια, αλλά και ναούς και καλεί την Πολιτεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες να επισκεφθούν την περιοχή και να καταγράψουν τις ζημιές.ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ
Πιο «ήπιος» ήταν ο Εγκέλαδος στον Αμπελώνα, όπου μέχρι χθες το βράδυ δεν υπήρξαν αναφορές για σημαντικά προβλήματα. Ωστόσο υπήρξαν καταστροφές σε καταστήματα σούπερ μάρκετ και εστίασης, όπου εξαιτίας της δύναμης του ισχυρού σεισμού πολλά προϊόντα, κυρίως οινοπνευματώδη, έπεσαν από τα ράφια. Η πρόεδρος της Κοινότητας Αμπελώνα, κ. Βούλα Τσακνάκη, επισκέφθηκε το Εμπορικό Κέντρο του Αμπελώνα για να ενημερωθεί για τυχόν προβλήματα που προέκυψαν ώστε να αντιμετωπιστούν.

Ο ΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ
Μιλώντας χθες το βράδυ στην «Ε» ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δράση Πολιτών», κ. Στέλιος Ροντούλης, μετά την επίσκεψη στο Δαμάσι σημείωσε ότι: «Το Δαμάσι χτυπήθηκε ανελέητα από τον Εγκέλαδο. Η γέφυρα, τα σπίτια, το Δημοτικό Σχολείο, η Εκκλησία, φέρουν εμφανώς τα σημάδια του πλήγματος.
Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι, φοβισμένοι, και για αυτό θα πρέπει η Πολιτεία, η Περιφέρεια, ο Δήμος και ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας να επιδείξουν γρήγορα αντανακλαστικά και την υψίστη δυνατή φροντίδα για τον τοπικό πληθυσμό. Οι επόμενες μέρες θα είναι δύσκολες για όλους. Η μέριμνα για την άμεση κάλυψη των βιοτικών αναγκών των κατοίκων είναι η προτεραιότητα όλων μας».

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass