Το Ι.ΚΤΕΟ Κουλουρίου βάζει... στην πρίζα τα αυτοκίνητα

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΤΕΟ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΑΘΜΟ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ - ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ Ο ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2021 21:15

Τη νέα εποχή για την ηλεκτροκίνηση στον ν. Λάρισας, σηματοδοτώντας την καθοριστική συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος, εγκαινιάζει το Ι.ΚΤΕΟ Κουλουρίου. Το Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων που έχει συνεταιριστική μορφή, καθώς μέτοχοί

του είναι ιδιωτικά συνεργεία αυτοκινήτων του νομού, καινοτομεί και εισέρχεται στην πρώτη γραμμή της πράσινης τεχνολογικής επανάστασης, ανοίγοντας τον δρόμο για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης.
Πρωτοπορώντας στις εξελίξεις και επενδύοντας στην τεχνογνωσία του μέλλοντος, πρόσθεσε στο «οπλοστάσιό» της και στην υποδομή της, τη δυνατότητα εφοδιασμού οχημάτων με ηλεκτρική ενέργεια, σπεύδοντας να καλύψει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της ηλεκτροκίνησης, της έλλειψης χώρων φόρτισης...
Ως επιστέγασμα της αμοιβαίας συνεργασίας και κοινών αναπτυξιακών στόχων που έχουν διοίκηση και μέτοχοι έθεσαν σε λειτουργία στον χώρο των εγκαταστάσεών της (στο 7ο χλμ. Λάρισας - Θεσσαλονίκης, στον κόμβο Κουρουρίου) το πρώτο για τη Λάρισα και τη Θεσσαλία σύστημα τροφοδοσίας ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Πρόκειται για σύγχρονης και προηγμένης τεχνολογίας μηχάνημα, συμβατό με όλα τα ηλεκτρικά οχήματα, που βάζει τέλος στο άγχος της αυτονομίας των νέων αυτοκινήτων, χωρίς να βγάζει τους οδηγούς από τον συνηθισμένο ρυθμό της ζωής τους, μιας και καλύπτει τις ανάγκες των αστικών και υπεραστικών μετακινήσεών τους.
Η χρήση του «σταθμού φόρτισης» παρέχεται για το επόμενο δίμηνο στους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων δωρεάν, υποστηρίζοντας εμπράκτως την ευρεία διάδοση της ηλεκτροκίνησης στον νομό.
«Η υιοθέτηση πρακτικών που μπορούν να ενισχύσουν την προστασία του περιβάλλοντος, να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στην πόλη και να κάνουν την καθημερινότητά μας πιο άνετη είναι κεντρικός στόχος του Ι.ΚΤΕΟ Κουλουρίου, επισημαίνει στην «Ε» ο πρόεδρος του Δ.Σ., Μπάμπης Μπατζιογιάννης. Η ηλεκτροκίνηση έρχεται γρηγορότερα από όσο πιστεύουμε και όλη η διοίκηση, από τον αντιπρόεδρο Δημ. Δήμου, τον γραμματέα Νικ. Βούλγαρη, τον ταμία Βασ. Ντάβανο, το μέλος Βασ. Μηλίγκα, έως και τον τελευταίο μέτοχο, είναι περήφανοι, καθώς το Ι.ΚΤΕΟ πρωτοπορεί και σ’ αυτόν τον τομέα, καλύπτοντας την ανάγκη της αγοράς όσο απαιτητική και αν είναι».
Σημειώνεται πως η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον του αυτοκινήτου. Έχοντας ως αφετηρία τη γενικότερη προσπάθεια μείωσης των ρύπων, οι κατασκευαστές στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς τα αυτοκίνητα με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, τα οποία έχουν το πλεονέκτημα να μην εκπέμπουν καθόλου καυσαέρια. Τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τόσο στην Ε.Ε., όσο και στην Ελλάδα είναι ραγδαία. Θυμίζουμε πως η ελληνική Πολιτεία έχει δώσει κίνητρα απόκτησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με στόχο ένα στα τρία οχήματα στη χώρα έως το 2030 να είναι ηλεκτρικό.
«Αναμφίβολα η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το μεγάλο στοίχημα τόσο για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, όσο και για τις χώρες που θέλουν να μειώσουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα. Η οικονομία της ενέργειας, η καθαρή ατμόσφαιρα στα αστικά κέντρα και η μείωση των θορύβων που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής, δεν πρέπει να αποτελούν στόχους, αλλά και θεμελιώδη υποχρέωση όλων μας στην προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος» τονίζει ο κ. Μπατζογιάννης. Για κάθε επιπλέον πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Ι.ΚΤΕΟ στα τηλ.: 2410-575.110 και 2410-575.107.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass