Συγκίνηση και μηνύματα στη Θεία Λειτουργία στο σεισμόπληκτο Μεσοχώρι

Μητροπολίτης Ελασσώνος Χαρίτων: Οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι και μονιασμένοι για να αντιμετωπίσουμε τη δοκιμασία του σεισμού - Τα νέα παιδιά έγιναν μια γροθιά για να βοηθήσουν, για να σταθούν κοντά στους συνανθρώπους

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2021 15:07

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε») Του Γιάννη Μουκίδη  Φώτο: Ανδρέας Νικούλης

«Να προχωρήσουμε αγαπημένοι και μονιασμένοι για να αντιμετωπίσουμε τη δοκιμασία

του σεισμού που άφησε πίσω του πολλές πληγές», επισήμανε με νόημα, ανάμεσα στα άλλα, ο σεβασμ. Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στο σεισμόπληκτο Μεσοχώρι Ελασσόνας.
Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε μέσα σε σκηνή, που στήθηκε δίπλα από τον κατεστραμμένο από τους σεισμούς Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και με την εμβληματική παρουσία της θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας Ολυμπιώτισσας.  
Χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν ο εφημέριος του Μεσοχωρίου π. Θεόδωρος Πατσιτός και ο διάκονος π. Ιάκωβος Γκασντερίδης.
Χαρακτηριστικά τα λόγια του Μητροπολίτη Ελασσώνος, όταν απευθύνθηκε στο εκκλησίασμα:
«Βρισκόμαστε εδώ κάτω από τη σκηνή, σε έναν ειδικό χώρο, για την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, όμως σε έναν χώρο γεμάτο από την πίστη, την αγάπη, την ελπίδα.
Είναι η Κυριακή της Τυρινής, που σηματοδοτεί την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, που είναι περίοδος πνευματικής εγρήγορσης, που μας δίδεται η ευκαιρία για περισσότερη και εντονότερη προσευχή, περίοδος μετανοίας, περίοδος κατανύξεως.
Ο Χριστός μάς ομιλεί για την ανεξικακία, τη μακροθυμία, για την αλληλοσυγχώρεση, μας ομιλεί για την αξία που δίνουν οι άνθρωποι στα υλικά αγαθά της ζωής μας. Οι άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη λατρεία του Θεού και στη θέση του έχουν τοποθετήσει τα υλικά πράγματα και θεοποιούν την ύλη.
Η καρδιά του χριστιανού δεν νοείται να είναι μέσα στην κακία και τη μνησικακία. Εάν θέλουμε να είμαστε αδέλφια μεταξύ μας, τότε οφείλουμε να έχουμε αγάπη και να εφαρμόζουμε την αγάπη. Στο πρόσωπο του άλλου να βλέπω τον ίδιο τον αδελφό, την εικόνα του Θεού. Το να ανταποδώσεις με καλό στο κακό, αυτό είναι ηρωισμός. Μας το δίδαξε ο Χριστός. Ο Χριστιανισμός είναι ηρωισμός, είναι υπέρβαση του εαυτού μας, είναι θυσία, είναι ταπείνωση.
Ταυτίζω το σημερινό Ευαγγέλιο με εμάς εδώ και αυτήν τη δοκιμασία του σεισμού. Οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι και μονιασμένοι, να αφήσουμε στην άκρη όλες τις μικρότητες και τις κακίες, τις παρεξηγήσεις, και να προχωρήσουμε αγαπημένοι και μονιασμένοι για να αντιμετωπίσουμε τη δοκιμασία του σεισμού που άφησε πίσω του πολλές πληγές.
Να βγούμε πιο δυνατοί, πιο ενωμένοι, αλλά και πιο εξαγιασμένοι».
Ολοκληρώνοντας ο κ. Χαρίτων έκανε ειδική μνεία και στο μεγάλο έργο που προσφέρουν οι νέοι, σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία:
«Θα σταθώ και στα νέα παιδιά, που από την πρώτη στιγμή έδειξαν τον πλούσιο κόσμο τους. Προσφέρουν εθελοντικά παντού, σε όλα τα χωριά, με συνεχή διάθεση προσφοράς.
Έγιναν μια γροθιά για να βοηθήσουν, για να σταθούν κοντά στους συνανθρώπους. Τα χαίρομαι, τα συγχαίρω και τα ευλογώ για αυτό το οποίο μας προσφέρουν, για αυτό που μας διδάσκουν.
Όλα θα περάσουν και θα τα θυμόμαστε ως μία ανάμνηση που μας έφερε πιο κοντά, μας ωφέλησε. Θα ξαναλειτουργήσουμε στο σπίτι του Αγίου Δημητρίου, όταν αποκατασταθούν οι ζημιές που υπέστη ο ναός».
Τέλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεσοχωρίου Γιάννης Ζαρλαδάνης, σε σύντομο χαιρετισμό του, συγκινημένος τόνισε:
«Σκεφτείτε θετικά, αποβάλλετε από μέσα σας τα άσχημα και να θυμόσαστε πως «στο μέτρημα» είμαστε όλοι εδώ, παρόντες! Ζητείστε την όποια βοήθεια θέλετε, η Κοινότητα είναι εδώ. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον μητροπολίτη μας κ. Χαρίτωνα αλλά και σε όλους, πολιτεία, τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς και πολίτες, όσοι βοηθούν και συμβάλλουν σε αυτήν τη δύσκολη περιπέτεια των κατοίκων μας. Τους ευγνωμονούμε». Ανάμεσα στο εκκλησίασμα, ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής, ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας Κίμων Τσούρης, τοπικοί αυτοδιοικητικοί. 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass