Δωρεά στον Δήμο Λαρισαίων το ακίνητο της «Παιδικής Στέγης»

-ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ» ΑΝΤΙ ΠΟΣΟΥ 283.000 ΕΥΡΩ * ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2021 21:47

Ένα σημαντικής αξίας ακίνητο, στο κέντρο της Λάρισας, με μακρά ιστορία στην πόλη, προσφέρεται στον Δήμο Λαρισαίων.


Συγκεκριμένα έκταση 1,5 στρέμματος, επί της οδού 31η Αυγούστου, που ανήκει στο Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ελληνική Μέριμνα» Λάρισας και περιλαμβάνει κτίσμα 545,40 τετραγωνικών μέτρων, όπου σήμερα λειτουργεί ο Παιδικός Σταθμός «Παιδική Στέγη», θα παραδοθεί στον Δήμο Λαρισαίων, αντί 283.000 ευρώ με τμηματική καταβολή τους, ώστε να καλυφθούν σταδιακά οι οικονομικές υποχρεώσεις του Σωματείου.
Η αντικειμενική αξία του ακινήτου ανέρχεται στα 1.983.485 ευρώ.
Σύμφωνα με το συμβόλαιο μεταβίβασης, η παράδοση του ακινήτου θα πραγματοποιηθεί την 1/8/2021 με πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής και με την καταγραφή του συνόλου των κινητών πραγμάτων – εξοπλισμού.
Το συμβόλαιο αναμένεται να υπογραφεί εφόσον εγκριθεί η αποδοχή της «δωρεάς υπό τρόπω» από το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων, ενώ έχει λάβει ήδη την έγκρισή της από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λαρισαίων. Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια, το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ελληνική Μέριμνα», αντιμετωπίζει μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και αδυνατεί να καλύψει πλήρως το σύνολο των υποχρεώσεών του όσον αφορά στη λειτουργία και συντήρηση του Παιδικού Σταθμού «Παιδική Στέγη». Να υπενθυμίσουμε ότι το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ελληνική Μέριμνα» ιδρύθηκε το 1946 και είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.
Μεταξύ των όρων, που περιλαμβάνει η αποδοχή της «δωρεάς υπό τρόπω», είναι και οι εξής: «Η Παιδική Στέγη Λάρισας θα συνεχίσει να υφίσταται ως Σωματείο επιδιώκοντας τους πολλαπλούς στόχους της ίδρυσής της (πλην της εκπαιδευτικής λειτουργίας που θα διακοπεί στις 31/07/2021 όταν και ολοκληρώνεται το τρέχον εκπαιδευτικό έτος.
Η Παιδική Στέγη Λάρισας δεσμεύεται να εξοφλήσει ολοσχερώς με το ποσό του τρόπου όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις που αναφέρονται στην αίτησή της. Η συμβολαιογραφική μεταβίβαση δέον να πραγματοποιηθεί μέχρι 31/03/2021 (εκτός επίδρασης ειδικών περιοριστικών συνθηκών λόγω της υγειονομικής πανδημίας) με το Δήμο να επιβαρύνεται τις εν γένει δαπάνες σύνταξης συμβολαίου και το φόρο μεταβίβασης ακινήτου.
Η καταβολή θα γίνει τμηματικά ως εξής: Με την υπογραφή του συμβολαίου μεταβίβασης θα καταβληθεί ποσό 27.000,00 ευρώ. Κάθε δύο μήνες από την ημερομηνία υπογραφής > 15.000,00 ευρώ υπό την προϋπόθεση κατάθεσης εκ μέρους της ΠΣΛ εξοφλητικής βεβαίωσης μισθοδοσίας και δώρων (και της αποζημίωσης απόλυσης του προσωπικού στην 1η τμηματική καταβολή μετά τον Αύγουστο 2021) του προσωπικού της εκπαιδευτικής δομής μέχρι εκείνη την ημερομηνία.
Τον Αύγουστο του 2021 θα γίνει ειδική πρόσθετη καταβολή 76.000,0 ευρώ αποκλειστικά για την κάλυψη αποζημίωσης απόλυσης του προσωπικού υπό την προϋπόθεση κατάθεσης εκ μέρους της ΠΣΛ εξοφλητικής βεβαίωσης μισθοδοσίας και δώρων του προσωπικού της εκπαιδευτικής δομής μέχρι και 31/07/2021.
Τον Ιανουάριο του 2022 θα γίνει καταβολή 40.000 ευρώ για την κάλυψη οφειλών ΙΚΑ (προς την πρώην πρόεδρο που κάλυψε εξ ιδίων πόρων για λογαριασμό της ΠΣΛ) υπό την προϋπόθεση κατάθεσης εκ μέρους της ΠΣΛ εξοφλητικής βεβαίωσης της αποζημίωσης απόλυσης του προσωπικού.
Τον Μάρτιο του 2022 θα γίνει καταβολή 40.000 ευρώ για την κάλυψη οφειλών ΙΚΑ υπό την προϋπόθεση κατάθεσης εκ μέρους της ΠΣΛ εξοφλητικής βεβαίωσης της 1ης καταβολής προς την πρώην πρόεδρο (έναντι οφειλής ΙΚΑ). Τον Μάιο του 2022 θα γίνει καταβολή 40.000 ευρώ – ολοσχερή εξόφληση του συμφωνηθέντος ποσού - για την κάλυψη οφειλών ΙΚΑ (προς την πρώην πρόεδρο που κάλυψε εξ ιδίων πόρων για λογαριασμό της ΠΣΛ) υπό την προϋπόθεση κατάθεσης εκ μέρους της ΠΣΛ εξοφλητικής βεβαίωσης της 2ης καταβολής προς την πρώην πρόεδρο (έναντι οφειλής ΙΚΑ). Στο συμβόλαιο θα υπάρχει “διαλυτική αίρεση” σε περίπτωση μη εξόφλησης του ποσού καθώς και αυτόματη άρση της “διαλυτικής αίρεσης” με την ολοσχερή καταβολή του ποσού.
Μέχρι 31/07/2021 οπότε και κλείνει το σχολικό έτος η Παιδική Στέγη Λάρισας θα λειτουργήσει τον Παιδικό Σταθμό – Νηπιαγωγείο με δική της ευθύνη τόσο του χώρου όσο και της εκπαιδευτικής λειτουργίας. Με την παράδοση του ακινήτου την 01/08/2021 ο Δήμος Λαρισαίων μπορεί να προχωρήσει στην αξιοποίηση και χρήση του ακινήτου (οικόπεδο και υπάρχοντα κτίσματα) χωρίς κανένα κώλυμα ή δέσμευση ή ρήτρα όπως αυτός επιθυμεί».
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass