Την Αχραντον Εικόνα Σου Προσκυνούμεν Αγαθέ...

Στον Αγιο Γεδεών Τυρνάβου ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2021 16:31

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νέου Οσιομάρτυρος Γεδεών πολιούχου Τυρνάβου, μέσα σε συγκινησιακό κλίμα λόγω των ζημιών που προκάλεσε στην επαρχία ο σεισμός, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, χθες Κυριακή της Ορθοδοξίας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων.


Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στον θρίαμβο της Ορθοδοξίας, η οποία μέσα από τις δυσκολίες πορεύεται και αποδεικνύεται διαρκώς η υπόσχεση του Κυρίου ότι «πύλαι ἅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς».

 

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Τον Αναστάσιμο Εσπερινό της Κυριακής της Ορθοδοξίας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, τον τέλεσε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νίκαιας. Στον εσπερινό έψαλαν οι πρωτοετείς μαθητές του παραρτήματος Νικαίας, της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας «Ο Άγιος Αχίλλιος». Στο κήρυγμά του, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στη μεγάλη εορτή της Αναστηλώσεως των Θείων και Ιερών Εικόνων και ανέπτυξε το Ορθόδοξο Δόγμα περί της τιμητικής προσκυνήσεως των Ιερών μας Σεβασμάτων. Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιότατος δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους μαθητές και τους δασκάλους τους για την προσπάθειά τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass