Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2021 15:06

Μηνύματα ενότητας του έθνους

ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Την ανάγκη στοχασμού αλλά και ενότητας του έθνους για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις επισημαίνουν οι Λαρισαίοι βουλευτές, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και αυτοδιοικητικοί παράγοντες σε μηνύματά τους με αφορμή τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.


Στα μηνύματα επισημαίνεται σε όλους τους τόνους ότι η ελληνική επανάσταση πέτυχε γιατί ήταν αποτέλεσμα της θέλησης και των προσπαθειών όλων των Ελλήνων, που διαχρονικά, ενωμένοι μεγαλουργούν, γίνονται αναφορές σε σημαντικούς σταθμούς της ιστορικής διαδρομής των Ελλήνων που αντιμετώπισαν επτά πολέμους, τέσσερις εμφύλιους και επτά πτωχεύσεις, ενώ κοινή είναι η διαπίστωση ότι «ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να πετύχουμε πολλά».
Μηνύματα εξέδωσαν οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Βασίλης Κόκκαλης, Άννα Βαγενά και Ευαγγελία Λιακούλη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας δρ. Γεώργιος Δοδοντσάκης, η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Β. Ζιάκα, η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» και η δημοτική παράταξη του Δήμου Τεμπών «Συνεργασία Για Πορεία Ανάπτυξης» και ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας.

 

Το σημερινό πρόγραμμα για rapid test στη Λάρισα

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους και τον ΕΟΔΥ ανακοινώνει το πρόγραμμα δράσεων των ΚΟΜΥ για δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο στον γενικό πληθυσμό της Θεσσαλίας, για σήμερα Παρασκευή 26 Μαρτίου στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας ως εξής:
10:00-14:00 Πλατεία Αβέρωφ
10:00-16:00 Κεντρική πλατεία
10:00-14:00 Πλατεία Ανθούπολης
10:00-14:00 Πλατεία Πρωτομαγιάς
10:00-14:00 Drive Through Aγιά.

 

Κριτική Ηρ. Γερογιώκα στον δήμαρχο

Για τη μη απόδοση τιμής στα σύμβολα από τη Δημοτική Αρχή Λάρισας μιλά ο συντονιστής της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων ΝΔ Ηρακλής Γερογιώκας, σημειώνοντας τα εξής:
«Η Εθνική Σημαία δεν ανακρεμάται επί εξωστών ή παραθύρων άνευ κοντού» διευκρινίζεται στο άρθρο 6, παράγραφος 11, του σχετικού Νόμου 851/1978 (ΦΕΚ Α-233/22-12-1978) «Περί της Εθνικής Σημαίας, των Πολεμικών Σημαιών και του Διακριτικού Σήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας». Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η Δημοτική Αρχή της πόλης επιδεικνύει αδιαφορία και αμέλεια προς τα ιδανικά και την ιστορία του ελληνικού λαού. Μια επέτειος που τιμάται σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, στη Λάρισα τυγχάνει απαράδεκτης συμπεριφοράς. Πρέπει έστω την ύστατη στιγμή να αποδοθεί στο Εθνικό Σύμβολο η τιμή που του αξίζει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass