ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ

Νερό, σκουπίδια και wi-fi, οι «πληγές» των Μεσαγγάλων

* Ενοικιαστές παραθεριστές, αλλάζουν καταλύματα εξαιτίας της έλλειψης προσβασιμότητας στο διαδίκτυο

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2014 2:53 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:07
 Της Λένας Κισσάβου
Σωλήνες ύδρευσης αμιάντου και μεγάλη ποσότητα αλάτων στο νερό, στρέφουν όλο και περισσότερους κατοίκους του παραθαλάσσιου οικισμού των Μεσαγγάλων, του Δήμου Τεμπών, στην αγορά εμφιαλωμένων νερών για την καθημερινή τους χρήση.
Οι ανησυχίες τους για την ποιότητα του πόσιμου νερού, έχουν εκφραστεί επανειλημμένως στον Δήμο, μαζί με το αίτημα να αντικατασταθεί μέρος του δικτύου ύδρευσης, που είναι κατασκευασμένο με αμίαντο και να γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο νερό ώστε να διαπιστωθεί η καταλληλότητά του.
Το θέμα συζητήθηκε πρόσφατα, σε συνέλευση που πραγματοποίησε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεσαγγάλων στην ταβέρνα «Λευτέρης», παρουσία των μελών του, αλλά και εκπροσώπων της δημοτικής αρχής, όπου γι’ άλλη μια φορά τέθηκαν τα σημαντικότερα προβλήματα του οικισμού, που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, με την ελπίδα ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον επίλυσής τους, από τους αρμόδιους.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου κ. Γιώργο Γελαδάρη, πολλοί κάτοικοι των Μεσαγγάλων, φοβούνται να πιουν νερό από τις βρύσες και αγοράζουν εμφιαλωμένα, ενώ κρίνεται άμεση ανάγκη να λυθεί το συντομότερο το θέμα αυτό, που «αμαυρώνει» την εικόνα του οικισμού και δημιουργεί προβλήματα.
Στη συνέλευση ο πρόεδρος, συνεχάρη τους επανεκλεγέντες και νεοεκλεγέντες στον Δήμο Τεμπών, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους και υποσχέθηκε μεν ότι ο Σύλλογος θα είναι δίπλα τους για το καλό του οικισμού των Μεσαγγάλων, αλλά ζήτησε αντίστοιχα κι αυτοί να δείξουν την ανάλογη προσοχή.
ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ
Ένα επίσης μεγάλο πρόβλημα της περιοχής, αφορά στην αποκομιδή σκουπιδιών, τόνισε ο κ. Γελαδάρης, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι: «Η αποκομιδή πραγματοποιείται μια φορά την εβδομάδα, στον οικισμό, αλλά την καλοκαιρινή περίοδο που οι ανάγκες αυξάνονται δεν είναι αρκετή. Μετά το άδειασμα των κάδων απορριμμάτων, από το απορριμματοφόρο, την επόμενη μέρα αυτοί ξαναγεμίζουν με τόσο πληθυσμό που πλέον κατοικεί στον οικισμό, με αποτέλεσμα να είναι συνήθως γεμάτοι σκουπίδια μέσα και έξω από αυτούς.
Και μόνο να σκεφτούμε ότι 4.000 σπίτια κατοικούνται το καλοκαίρι στα Μεσάγγαλα, καταλαβαίνετε για τι όγκο σκουπιδιών μιλάμε…
Το απορριμματοφόρο όχημα θα έπρεπε να περνά τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα από κάθε σημείο του οικισμού».
Ο κ. Γελαδάρης τόνισε με έμφαση ότι επιβάλλεται η μεταδημότευση στον Δήμο Τεμπών, όσο το δυνατό περισσοτέρων κατοίκων των Μεσαγγάλων, με το σκεπτικό «ν' ασκείται μεγαλύτερη πίεση στην εκάστοτε ηγεσία του Δήμου, για τη γρήγορη και αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων του οικισμού».
«Στα Μεσάγγαλα καταγράφονται 3.500 υδρομετρητές και εκτιμώ ότι υπάρχουν σίγουρα 4.000 σπίτια. Αν ένα και μόνο μέλος της οικογένειας που κατοικούν σε αυτά γινόταν δημότης του Δήμου Τεμπών,... βγάζαμε δήμαρχο!» δήλωσε χαρακτηριστικά στηρίζοντας την άποψή του για το θέμα της μεταδημότευσης.
«ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤ; ΦΕΥΓΟΥΜΕ...».
Στα μείον του οικισμού, θεωρείται από τους επισκέπτες των Μεσαγγάλων το γεγονός ότι δεν υπάρχει σύνδεση για «ίντερνετ», με αποτέλεσμα ορισμένα καταλύματα να χάνουν και πελάτες γι’ αυτό τον λόγο.
Όπως υποστήριξε ο κ. Γελαλής: «Υπάρχει ειδική κεραία για σύνδεση στο διαδίκτυο, αλλά φαίνεται πως δεν λειτουργεί. Έχουμε ζητήσει να την επισκευάσουν αν είναι χαλασμένη ή να την αντικαταστήσουν, διότι αυτό γίνεται αιτία να χάνουμε παραθεριστές που νοικιάζουν καταλύματα στον οικισμό και για τους οποίους το ίντερνετ αποτελεί βασική προϋπόθεση διαμονής τους σε ένα μέρος».
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑΙΠΕΔ
Για τον ρόλο και τους στόχους του ΤΑΙΠΕΔ, στην αξιοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, ενημέρωσε στο πλαίσιο της συνέλευσης τα μέλη του Συλλόγου, ο πολιτικός μηχανικός κ. Νικ. Καλτσάς (νεοεκλεγέν μέλος της νέας δημοτικής αρχής Λάρισας, που όπως έχει ανακοινωθεί θα αναλάβει την αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Καθαριότητας).
Επίσης ο ταμίας του Συλλόγου κ. Φώτης Μητσιάκος, ενημέρωσε τα μέλη για την οικονομική κατάσταση του Εξωραϊστικού Συλλόγου και ανέγνωσε επιστολή του μέλους του Δ.Σ. κ. Πέτρου Τζήμα προς τον δήμαρχο κ. Κώστα Κολλάτο, με την οποία ο συντάκτης της διαμαρτύρεται για την απαξίωση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεσαγγάλων από την Περιφέρεια και τον Δήμο Τεμπών, υποστηρίζοντας ότι στις φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις κλήθηκε μόνο ο Σύλλογος των Επαγγελματιών .
Στη συνέλευση παρευρέθηκαν ως εκπρόσωποι του Δήμου Τεμπών: κ. Κώστας Ζαφείρης, πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μανόλης, Διψάνας, Νικολάου και Μαϊμάρης. Επίσης συμμετείχαν ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καστρί - Λουτρού κ. Βασ. Μπάκαβος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Μεσαγγάλων κ. Φάνης Βουλιώτης, η πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου παραλίας Κουλούρας κ. Μπακόλα και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Πολύζος.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass