«Να μην ξεχνάμε, αλλά και να πράττουμε»

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» ΤΕΜΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ Μ. ΑΝΤΥΠΑ

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2021 15:30

Για απαξίωση της μνήμης του πρωτομάρτυρα της αγροτιάς Μαρίνου Αντύπα, επικρίνει τη Δημοτική Αρχή Τεμπών, η παράταξη «Συνεργασία Για Πορεία Ανάπτυξης», η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μια πανδημοτική εορτή που τιμάται εδώ και 40 χρόνια φαίνεται ότι δεν συγκινεί τη νέα Δημοτική Αρχή.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ιδιαίτερη συγκυρία λόγω της πανδημίας που επισκιάζει την καθημερινότητά μας, αλλά θα μπορούσε να τιμηθεί η μνήμη του Μ. Αντύπα με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και με την τήρηση των υγειονομικών διατάξεων όπως έπραξαν ο όμορος Δ. Αγιάς με τον Δ. Κιλελέρ. Απεναντίας η Δημοτική Αρχή επέλεξε τη λήθη ενός σημαντικού ιστορικού γεγονότος τόσο για την πορεία του Ελληνικού Έθνους όσο και για την ευρύτερη περιοχή του Δ. Τεμπών. Η παράταξή μας τιμά τη μνήμη του ανθρώπου που έδωσε τη ζωή του για τους κολίγους και υπήρξε η αφορμή του γενικού ξεσηκωμού των αγροτών. Ο Μ. Αντύπας τιμάται στον Πυργετό του Δ. Τεμπών, επειδή εκεί δολοφονήθηκε για αρχές και αξίες κοινά αποδεκτές για την αγροτική τάξη και τους αγώνες των αγροτών. Οι αγώνες που ακολούθησαν δεν έχουν ακόμη σταματήσει και ας αλλάζει συχνά ο σκοπός τους. Στη μνήμη λοιπόν του Μ. Αντύπα, στο όνομα όλων όσοι μοχθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες και στο μέλλον που προσβλέπουμε για τον πρωτογενή τομέα, οφείλουμε να μην ξεχνάμε και παράλληλα οφείλουμε να πράττουμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass