«Ηλεκτροπληξία» απατεώνων σε 86χρονο

ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΤΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ 30.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕ ΣΕ ΣΑΚΟΥΛΕΣ

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2021 21:01

Ένας 86χρονος κάτοικος χωριού της Ελασσόνας έπεσε αυτή τη φορά θύμα των απατεώνων

που παριστάνουν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να χάσει -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- 30.000 ευρώ που διατηρούσε στο σπίτι του σε σακούλες.
Οι δύο απατεώνες (σ.σ. Ρομά σύμφωνα με μαρτυρίες) βρέθηκαν προχθές, λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι στο ορεινό χωριό της Ελασσόνας προσεγγίζοντας τον ανυποψίαστο συνταξιούχο, φορώντας μάλιστα και χειρουργική μάσκα στο... πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.
Οι απατεώνες συστήθηκαν στον ηλικιωμένο ως υπάλληλοι της ΔΕΗ και του ζήτησαν να βγάλει από το σπίτι όσα χρήματα έχει με το πρόσχημα ότι «θα καταστραφούν κατά την επιδιόρθωση» υποτιθέμενου προβλήματος «στον πίνακα της ΔΕΗ». Ο 86χρονος τους πίστεψε αποκαλύπτοντας έτσι ότι διατηρούσε σε... σακούλες στο σπίτι μεγάλο χρηματικό ποσό. Με τους δράστες να μην χάνουν την ευκαιρία και να κλέβουν τις 30.000 ευρώ από τον 86χρονο. Η απάτη καταγγέλθηκε χθες στο Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας που ερευνά την υπόθεση.
Για πολλοστή φορά υπενθυμίζεται πως οι απατεώνες, δρώντας σε απομακρυσμένα χωριά, επιλέγουν ως υποψήφια θύματα ηλικιωμένους ή ανθρώπους που ζούνε μόνοι, παριστάνοντας ότι είναι τεχνικοί ή υπάλληλοι της ΔΕΗ δηλώνοντας ότι θα αποκαταστήσουν την υποτιθέμενη βλάβη.
Στα αστικά κέντρα συνήθως συστήνονται ως λογιστές απεσταλμένοι συγγενικών προσώπων με σκοπό τη... «διευκόλυνση» των προσώπων αυτών. Αλλά ο πραγματικός τους σκοπός και στις δύο περιπτώσεις είναι η κλοπή ή η ληστεία των ηλικιωμένων και ειδικότερα εκείνων που επιμένουν -για δικούς τους λόγους- να διατηρούν στα σπίτια τους μεγάλα χρηματικά ποσά.
Να σημειωθεί πως από την ΕΛ.ΑΣ. συστήνεται προς τους πολίτες να είναι «ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας» και, «να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας «πλησιάζουν» ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων», όπως επίσης «να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει». Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες καλούνται από την αστυνομία να ενημερώνουν πάντα τις διωκτικές αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass