Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 01 Απρ 2021 17:14

Διαμαρτυρία μηχανικών
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, οργανώνουν σήμερα Πέμπτη, στις 18:00, στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι μηχανικοί της Λάρισας.


Καταγγέλλουν πως: «Η κυβέρνηση προκαλεί με τα αυστηρά κριτήρια λήψης του βοηθήματος πτωχοκομείου (400 ευρώ), προκειμένου να αποκλείσει την πλειοψηφία όσων ζούμε απ’ τη δουλειά μας και έναν χρόνο τώρα είμαστε αντιμέτωποι με την εξαθλίωση...» και, μεταξύ άλλων, διεκδικούν: «Να χορηγηθεί έκτακτο επίδομα 800 ευρώ για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών της πανδημίας, η χρηματοδότησή του να γίνει από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από τα αποθεματικά του ταμείου ασφάλισης των επιστημόνων».

 

Πέθανε ο πρώην ιεροψάλτης Γερακαρίου Στέργιος Τσιανίκας

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Πέθανε σε ηλικία 78 ετών και κηδεύτηκε χθες στην Αγιά ο μέχρι πριν λίγους μήνες, όταν και αποχώρησε λόγω προβλημάτων υγείας που του παρουσιάστηκαν, ιεροψάλτης στην ενορία του Γερακαρίου, Στέργιος Τσιανίκας.
Ο εκλιπών, με καταγωγή από την ορεινή Ανατολή, έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Αγιά, όπου δημιούργησε οικογένεια και εργάστηκε ως ιδιωτικός υπάλληλος.
Ήταν ιδιαίτερα γνωστός και συμπαθής σε όλους στην τοπική κοινωνία και υπήρξε δραστήριο μέλος της. Για πολλά χρόνια συμμετείχε στις δράσεις του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας» και ήταν μέλος της Θεατρικής του Ομάδας, όπως μέλος ήταν, επίσης, και της Δημοτικής Χορωδίας Αγιάς «Δημήτρης Τζιτζιλέρης».
Υπηρέτησε το αναλόγιο των ναών του Γερακαρίου για λίγο λιγότερο από μία εικοσαετία, έχοντας σχεδόν παράλληλη πορεία με τον ιερέα του χωριού Ιωάννη Πρασσά που εκοιμήθη προ τεσσάρων μηνών.
Τέλος, υπήρξε μέλος στον Σύλλογο Ανατολιτών «Τίμιος Πρόδρομος», βοήθησε σημαντικά στη διακίνηση της εφημερίδας του Συλλόγου στην Αγιά, και δώρισε πριν αρκετά χρόνια ένα μικρό προσωπικό του φωτογραφικό αρχείο στον Σύλλογο, θέλοντας έτσι να εκφράσει την αγάπη του προς τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε.
Ο Στέργιος Τσιανίκας άφησε πίσω του τη σύζυγό του Ελένη και τις κόρες του Θεονία και Ευαγγελία με τις οικογένειές τους. Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, σε στενό οικογενειακό κύκλο, λόγω των κυβερνητικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass