Στα σεισμόπληκτα χωριά Επιτροπή της Βουλής

ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Δημοσίευση: 02 Απρ 2021 21:02

Στα σεισμόπληκτα χωριά του νομού Λάρισας περιόδευσε χθες το προεδρείο της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής για την προστασία του περιβάλλοντος, αποτελούμενο από την πρόεδρο, βουλευτή Ηλείας Ν.Δ. κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου και

την αντιπρόεδρο βουλευτή Αθηνών, ΣΥΡΙΖΑ κ. Χαρά Καφαντάρη. Παράλληλα, μαζί τους βρέθηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος (που έλκει την καταγωγή του από την περιοχή της Ζαχάρως Ηλείας όπως και η κ. Αυγερινοπούλου) και ο πρωτοσύγκελος Ελασσόνας πατέρας Βησσαρίων.
Αρχικά βρέθηκαν στον Τύρναβο, συνέχισαν σε Δαμάσι και Μεσοχώρι, ενώ ολοκλήρωσαν την περιοδεία τους στο Κουτσόχερο.
Η Επιτροπή κατέγραψε την αγωνία των εκπροσώπων των τοπικών κοινωνιών αλλά και συνομίλησε με τους κατοίκους. Επίσης επισκέφτηκε τους Ιερούς Ναούς των χωριών βλέποντας τα προβλήματα που προκάλεσε ο «εγκέλαδος».
Αντικείμενο της Επιτροπής σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής είναι η παρακολούθηση και η αξιολόγηση της κατάστασης του περιβάλλοντος στη χώρα και των συνεπειών των διαφόρων δράσεων επ’ αυτού.
Πρόκειται για μια Επιτροπή που φέρνει προς συζήτηση νέες υποθέσεις, συμβάλλει στην επίλυση περιβαλλοντικών ζητημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία, προβάλλει νέα επιστημονικά δεδομένα και εξετάζει οριζόντια μια ευρεία γκάμα περιβαλλοντικών θεμάτων που ανακύπτουν σε όλα τα Υπουργεία.
Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass