«Φαινόμενα αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και τρομοκράτησης»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ -ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 04 Απρ 2021 15:13

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας με ανακοίνωσή του «καταγγέλλει το περιστατικό αστυνομικής βίας εναντίον ανήλικων μαθητών και τον τραυματισμό 13χρονου». Σημειώνοντας ότι «αλγεινή εντύπωση και οργή στην τοπική κοινωνία της Λάρισας προκαλούν οι

καταγγελίες γονέα μαθητή Γυμνασίου, ότι ο γιος του, όπως και άλλοι συνομήλικοί του που βρίσκονταν στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου, υπέστησαν το βράδυ της Τρίτης 30 Μαρτίου 2021, αστυνομική βία από υπαλλήλους της ΕΛ.ΑΣ. χωρίς διακριτικά, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός 13χρονου μαθητή.
Φαινόμενα αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και τρομοκράτησης, εναντίον οποιουδήποτε πολίτη και πολύ περισσότερο εναντίον ανήλικων μαθητών, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά από τη δημοκρατική και προοδευτική κοινωνία της πόλης.
Οι εξηγήσεις που φέρεται μέσω δημοσιευμάτων στον τοπικό Τύπο ότι έδωσαν οι αστυνομικοί στον καταγγέλλοντα γονέα δεν πείθουν κανέναν. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας ζητά την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και την τιμωρία όσων αστυνομικών υπερέβησαν τα όρια, οδηγώντας στην τρομοκράτηση μικρών μαθητών και τον τραυματισμό ενός από αυτούς».
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «ακόμα ένα περιστατικό βίας απέναντι στη νέα γένια που αποδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως τα χέρια κάποιων έχουν λυθεί σε τέτοιο βαθμό που δεν διστάζουν να στραφούν ακόμα και εναντίον 13χρονων παιδιών.
Η προσπάθεια της κυβέρνησης να κρύψει την κακή διαχείριση της πανδημίας και γενικότερα την καταπάτηση των εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων μέσα από την επίθεση στη νέα γένια δεν θα περάσει. Απέναντί της θα βρει κάθε δημοκρατικό πολίτη.
Η στρατηγική στοχοποίησης της νεολαίας στην οποία επενδύουν Μητσοτάκης - Χρυσοχοΐδης, αφού απέτυχε σε όλα, το μόνο που διασφαλίζει είναι την ανακύκλωση της βίας και της κοινωνικής ανασφάλειας. Η χώρα χρειάζεται σεβασμό στη Δημοκρατία και στα κοινωνικά δικαιώματα για να ξεπεράσει τα δύσκολα. Συνθήκες που δεν συμβαδίζουν με τη στρατηγική της κυβέρνησης Μητσοτάκη».
ΣΥΝΕΚ
Οι Συνεργαζόμενες Κινήσεις Εκπαιδευτικών (ΣΥΝΕΚ) Λάρισας σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι «υπερασπιζόμαστε τους μαθητές και τις μαθήτριες σχολείου της πόλης μας που πέσανε θύματα αστυνομικής βίας. Ως εκπαιδευτικοί είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε.
Οφείλουμε να μη σιωπήσουμε και να ανοίξουμε μία γέφυρα στήριξής τους απέναντι στη βία και την τρομοκράτηση που δέχτηκαν. Η καταδικαστέα επίθεση αντρών της αστυνομίας σε μικρά παιδιά, που μάλιστα απλώς βρίσκονταν στο πάρκο, είναι παράλογο και ανεπίτρεπτο γεγονός. Θα έπρεπε να κινηθεί αυτεπαγγέλτως η εισαγγελία για τη διερεύνηση του περιστατικού.
Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας είδαν κατάματα στην ευαίσθητη ηλικία της εφηβείας το ωμό πρόσωπο της βίας σε μία περίοδο που στη χώρα μας η αστυνομοκρατία και η καταστολή ξεπερνά επανειλημμένως τα όρια, ιδιαιτέρως σε περιστατικά ενάντια στους νέους και τις νέες.
Είμαστε στο πλευρό των μαθητών μας και των γονιών τους. Αναμένουμε την ανάληψη ευθυνών και την απόδοση δικαιοσύνης. Τα παιδιά δικαιούνται έναν δικαιότερο κόσμο και πρέπει να τους δείξουμε ότι μπορούν ακόμη να πιστεύουν σε αυτόν».
ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λάρισας διοργανώνει σήμερα όπως σημειώνει σε κάλεσμά της «έκτακτη συνέλευση ανοιχτή για όλους τους μαθητές! Την Κυριακή 4 Απριλίου καλούμε εκπροσώπους των 15μελών, μαθητές αλλά και καθηγητές σε ανοιχτή συνέλευση με θέμα το θλιβερό περιστατικό αστυνομικής βίας που συνέβη στην πόλη μας με έναν δεκατριάχρονο μαθητή να είναι τραυματίας με σπασμένο χέρι από ασφαλίτη! Περιστατικά σαν αυτά είναι που όχι μόνο μας εξοργίζουν αλλά βρίσκουν και την μαθητική κοινότητα ενωμένη» καταλήγει το κάλεσμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass