Μαθητική πορεία διαμαρτυρίας

Για το περιστατικό με τον 13χρονο στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου - Ανοιχτή συνέλευση πραγματοποίησε χθες στην πλατεία Ταχυδρομείου η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λάρισας - Ανακοινώσεις Συλλόγων και Οργανώσεων - Πικετοφορία από το ΕΚΛ

Δημοσίευση: 05 Απρ 2021 17:46

Μαθητική πορεία διαμαρτυρίας, ενάντια στην αστυνομική βία, θα πραγματοποιήσει σήμερα Δευτέρα, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λάρισας, καταγγέλλοντας «το περιστατικό που διαδραματίστηκε στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου και τη συμπεριφορά των αστυνομικών της Ασφάλειας Λάρισας, στον 13χρονο μαθητή».

Η πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία Ταχυδρομείου, στη 1.30 το μεσημέρι, για να καταλήξει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, όπου αντιπροσωπεία των μαθητών θα επιδιώξει να συναντηθεί με τη διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με αίτημα «να καταδικάσει το περιστατικό στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου και να συμβάλλει στο να αποδοθεί δικαιοσύνη».
Εξάλλου χθες, μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί της Λάρισας πραγματοποίησαν ανοιχτή συνέλευση στην πλατεία Ταχυδρομείου, όπου εκπρόσωποί τους κατήγγειλαν την αστυνομική βία και συζήτησαν την οργάνωση κινητοποιήσεων.

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ), καταδικάζει «την επίθεση που δέχτηκαν 13χρονοι μαθητές της Λάρισας την ώρα που καθόντουσαν και συζητούσαν στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου, από ομάδα αστυνομικών χωρίς διακριτικά».
Το γεγονός καταδικάζουν επίσης με ανακοινώσεις τους η Κομματική Οργάνωση Λάρισας του ΚΚΕ, η δημοτική παράταξη Λάρισας «Λαϊκή Συσπείρωση», η Ο.Β. Λαρισαίων του ΜέΡΑ25, οι τομεακές οργανώσεις Λάρισας και ΑΕΙ Λάρισας της ΚΝΕ, οι οργανώσεις ΝΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Νεολαία Κουμμουνιστική Απελευθέρωση.
Οι τελευταίες δε, καταγγέλλουν την αστυνομική βία, επαναφέροντας στο προσκήνιο πρόσφατα περιστατικά και συγκεκριμένα: «Στη Λάρισα, στις 17/12/20 ο ραδιοφωνικός παραγωγός Κ.Σ. ασκεί κριτική στην αστυνομία στον αέρα του Δημοτικού Ραδιοφώνου. Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, υπακούοντας στα κελεύσματα της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, διώχνουν τον Κ.Σ. από το ραδιόφωνο. Στη Λάρισα στις 6/12/20 ο δημοσιογράφος Η.Σ. στοχοποιείται από την Ένωση Αστυνόμων Λάρισας για σχόλια που έκανε στο facebook. Ζητούν τη δημόσια διαπόμπευσή του. Στην πλατεία Λάππα της Καρδίτσας, στις 14/11/20 αστυνομικοί επιτίθενται απρόκλητα σε ένα ζευγάρι 22 χρόνων που καθόντουσαν μόνοι τους και ξυλοκοπούν το κορίτσι. Τους συλλαμβάνουν για παραβίαση μέτρων καραντίνας».

 

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ
Σε δήλωσή της η βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. Λάρισας Άννας Βαγενά, σχετικά με την καταγγελία για άσκηση βίας από αστυνομικούς σε μαθητές, αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς, δεν έχουν τελειωμό τα κρούσματα βίας και αυθαιρεσίας εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας εις βάρος ανυπεράσπιστων πολιτών. Έκπληκτη η κοινή γνώμη της πόλης μας πληροφορήθηκε την καταγγελία για τον τραυματισμό 13χρονου μαθητή από αστυνομικό, καθώς και την τρομοκράτηση των υπολοίπων παιδιών, που όλα μαζί βρέθηκαν στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου το βράδυ της Τρίτης 30/03/21. Έχοντας διαβάσει την περιγραφή του περιστατικού, όπως το αφηγήθηκαν τα υπόλοιπα παιδιά, αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος, του οποίου η δουλειά είναι να προστατεύει τους πολίτες, να επιτίθεται και να ασκεί βία σε ένα 13χρονο παιδί, να το ακινητοποιεί στο έδαφος και να του κάνει λαβή σπάζοντάς του τελικά το χέρι. Αν όλο αυτό αληθεύει, τα πράγματα είναι σοβαρά.
Κάποιος, αν όχι ο ίδιος κ. Μητσοτάκης, πρέπει να εξηγήσει στον κ. Χρυσοχοΐδη ότι νόμος και τάξη δεν είναι από τη μια μεριά να χτυπάς 13χρονα παιδιά και από την άλλη να φρουρείς τηλεοπτικές περσόνες αμφιβόλου ποιότητας, τύπου Μένιου Φουρθιώτη. Δεν είναι αυτός ο ρόλος της αστυνομίας. Ο ρόλος της είναι να εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια στους πολίτες, χτυπώντας το πραγματικό έγκλημα -ξέρει η αστυνομία ποιο είναι- και όχι μικρά παιδιά».

 

ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΕΚΛ
Πικετοφορία οργανώνει σήμερα Δευτέρα, στις 7 μ.μ. η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας με σύνθημα «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει», καταγγέλλοντας «το περιστατικό της συμπεριφοράς των αστυνομικών ενάντια σε παρέα 13χρονών μαθητών στο πάρκο του Αγ. Αντωνίου».
Συγκεκριμένα σημειώνει: «Η Κυβέρνηση επιλέγει με αυτόν τον τρόπο να στείλει ένα ακόμα μήνυμα αυταρχισμού στη νέα γενιά που αγωνίζεται και παλεύει. Δεν μπορεί να «χωνέψει» που οι νέοι άνθρωποι δεν σιωπούν αλλά είναι στους δρόμους και διεκδικούν το δικαίωμά τους στη μόρφωση με ασφαλή, ανοιχτά σχολεία και πανεπιστήμια. Τα συνεχόμενα περιστατικά του τελευταίου χρονικού διαστήματος  αποδεικνύουν πως όλη αυτή η απρόκλητη αστυνομική βία δεν είναι μεμονωμένο γεγονός, καθώς παίρνει συστηματικό χαρακτήρα και μαρτυρά πως είναι συνειδητή κυβερνητική πολιτική επιλογή και συνδέεται με την προσπάθεια ενοχοποίησης του λαού για την εξέλιξη της πανδημίας».

 

KNE:
Διαμαρτυρία για αστυνομική βία

Κομματικές οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία, προχθές Σάββατο, στους δρόμους της Λάρισας, καταγγέλλοντας «την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν 13χρονοι μαθητές της Λάρισας την ώρα που καθόντουσαν στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου και συζητούσαν, από ομάδα αστυνομικών -με πολιτικά, χωρίς διακριτικά- με αποτέλεσμα να σπάσει το χέρι ενός μαθητή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass