Πρόγραμμα αντιπαγικής προστασίας

ΖΗΤΑ Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Δημοσίευση: 08 Απρ 2021 15:28

Με αφορμή τον παγετό που έπληξε δενδρώδεις καλλιέργειες, ο Συντονισμός Κομμουνιστικών Δυνάμεων Λάρισας σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, σημειώνει πως «επιβάλλεται να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών και να γίνουν δίκαιες εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ,

ώστε οι παραγωγοί να αποζημιωθούν γρήγορα και στο σύνολο της ζημίας. Να αποδοθούν χρηματικές προκαταβολές έναντι των αποζημιώσεων.
Να γίνουν άμεσα μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στον ΕΛΓΑ προκειμένου να στηρίζεται ουσιαστικά το έργο του και κυρίως από εξειδικευμένους γεωπόνους για κάθε καλλιέργεια.
Να αποσταλούν τα περσινά πορίσματα για τις ζημιές, τα οποία ακόμη δεν έχουν κοινοποιηθεί και να γίνει άμεση πληρωμή των αποζημιώσεων του 2019 που εκκρεμούν. Χρόνια τώρα οι αγρότες επισημαίνουν ότι το θεσμικό πλαίσιο του ΕΛΓΑ είναι άκρως προβληματικό και ανεπαρκές και πρέπει να αλλάξει. Όμως ενώ όλοι το βλέπουν δίκαιο, καμία Κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ.) μέχρι τώρα δεν το νομοθέτησε.
Να αναθεωρηθεί και διευρυνθεί ο κανονισμός ΕΛΓΑ, ώστε να καλύπτονται οι αγρότες από όλους τους κινδύνους, σε όλα τα στάδια παραγωγής και στο σύνολο της ζημίας (100%)».
«Να παραμείνει στο δημόσιο ο ΕΛΓΑ με επαρκή κρατική χρηματοδότηση. Ζητάμε από την Κυβέρνηση να εκπονήσει άμεσα ειδικό πρόγραμμα στήριξης των πληγέντων παραγωγών τον νομού μας με συγκεκριμένα μέτρα. Μετά από τέσσερα συνεχόμενα χρόνια ολοσχερούς καταστροφής, απαιτείται ειδικό πρόγραμμα παράλληλης στήριξης των παραγωγών και των τοπικών κοινωνιών, εκτός των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.
Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις των προηγούμενων ετών που καθυστερούν από το 2017. Να υπάρξει άμεση στήριξη του Αγροτικού εισοδήματος στις πληγείσες περιοχές. Απαλλαγή από τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ για τα έτη 2020 και 2021 και επιστροφή εισφορών σε αυτούς που τις έχουν καταβάλει. Αυτοί οι μήνες ασφαλιστικών εισφορών να καλυφθούν από την Κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης.
 Η άμεση καταγραφή και αποζημίωση πλέον δεν φθάνει. Πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουν οι Κυβερνώντες ότι τα χρήματα που καταβάλλονται για τις αποζημιώσεις είναι πολλαπλάσια των χρημάτων που απαιτούνται για τη μελέτη και την υλοποίηση ενός προγράμματος προστασίας από τον παγετό με την εγκατάσταση ειδικών, σύγχρονων ανεμομεικτών.
Τέλος, καλούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας να εκπονήσει πρόγραμμα αντιπαγικής προστασίας, καθώς και τις δημοτικές αρχές του νομού να το διεκδικήσουν και να σταθούν αλληλέγγυες στους πληγέντες αγρότες» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass