Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΙΩΑΝ. ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΣ:

«Εικόνες εγκατάλειψης στον Αμπελώνα»

* Ζητά παρέμβαση του νέου δημάρχου Π. Σαρχώση

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2014 2:54 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:10
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Παρέμβαση στην «Ε» για ζητήματα που αφορούν τον Αμπελώνα κάνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων Τρίτης Ηλικίας του ΚΑΠΗ Αμπελώνα κ. Γιάννης Κουτσοδήμος. Παράλληλα κάνει έκκληση στον νέο δήμαρχο Τυρνάβου κ. Π. Σαρχώση με το που θα αναλάβει την ηγεσία του Δήμου τον Σεπτέμβριο να μεριμνήσει για τη λύση των προβλημάτων του Αμπελώνα.
Ο κ. Κουτσοδήμος ο οποίος είναι εκλεγμένος σε ένα δυναμικό σύλλογο με 850 μέλη κάνει αρχικά μια αναφορά στο παρελθόν σημειώνοντας ότι μέχρι τώρα όσοι δήμαρχοι και κοινοτάρχες πέρασαν από τον Αμπελώνα είτε τότε που ήταν αυτόνομος είτε στη συνέχεια ως κομμάτι του Δήμου Τυρνάβου, μερίμνησαν και έγινε ο Αμπελώνας μια πόλη πρότυπο όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Μια πόλη με πάρα πολλά πάρκα, μεγάλους δρόμους, πλατείες, με σιντριβάνια να τις στολίζουν , τα διατηρητέα κτίρια, τα σχολεία, το Δημαρχείο.
Ο κ. Κουτσοδήμος μιλά για τον άρτιο πολεοδομικό σχεδιασμό, τον σχεδιασμό του «αύλακα», ενός μεγάλου έργου που έδωσε πνοή στην πόλη του Αμπελώνα και τα γύρω χωριά. Μιλά επίσης και για την πολιτιστική ανάπτυξη, τη Γιορτή Κρασιού. Κάνοντας αυτή την αναφορά ο κ. Κουτσοδήμος συνεχίζει στη δήλωσή του στη σημερινή πραγματικότητα λέγοντας:
«Δυστυχώς αυτή η όμορφη πόλη δεν υπάρχει πια. Χωρίς να ερωτηθούμε γίναμε Δήμος Τυρνάβου, ο οποίος πρέπει να νιώθει περηφάνια που πήρε το καλύτερο διαμέρισμα. Όμως ο Δήμος Τυρνάβου πήρε μια όμορφη πόλη και δυστυχώς μέσα στο 2014 ο Αμπελώνας ζει την εγκατάλειψη, με κατεστραμμένους αγροτικούς δρόμους, με εγκαταλειμμένα πάρκα και δένδρα και φυτά απότιστα. Ο κεντρικός «αύλακας» μετατράπηκε σε χαβούζα, το Δημαρχείο Αμπελώνα υπολειτουργεί με δύο υπαλλήλους για την εξυπηρέτηση ολόκληρου του Αμπελώνα και των τριών χωριών του πρώην Δήμου».
Ο κ. Κουτσοδήμος τονίζει ακόμα ότι η κατάσταση χειροτερεύει με την απουσία αστυνομικής περιπολίας και την αύξηση της εγκληματικότητας αφού αστυνομικός σταθμός δεν υπάρχει, παρά μόνο το τμήμα του Τυρνάβου. Το μόνο που απέμεινε είναι το αγροτικό περιφερειακό ιατρείο το οποίο κινδυνεύει να έχει την ίδια μοίρα με τον αστυνομικό σταθμό.
Και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων Τρίτης Ηλικίας καταλήγει τη δήλωσή του στην «Ε»: «Πήραμε μια απόφαση, για τα 850 μέλη του συλλόγου, αλλά και για όλους τους κατοίκους και αγοράσαμε όλα τα μηχανήματα και τους υπολογιστές, διότι το ιατρείο το υποστηρίζει ο σύλλογός μας και θα συνεχίζει να το στηρίζει για όσο υπάρχουμε.
Για όλα τα παραπάνω κάνουμε έκκληση στον νέο δήμαρχο Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση και του ζητάμε προσωπικά να μεριμνήσει για τον Αμπελώνα, ώστε γίνει τόσο όμορφος όπως παλιά».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass