Μεγάλη φωτιά στην επαρχία Φαρσάλων

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2014 3:33 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:10
Σε εξέλιξη εως αργά χθες το βράδυ ήταν η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίς χθες το απόγευμα στην περιοχή των Βρυσιών Φαρσάλων. Η κινητοποίηση των Πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση και μεγάλη ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσής της πήραν μέρος πυροσβεστικά αεροπλάνα, ελικόπτερα και επίγειες δυνάμεις.
Αναλυτικά:
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε χθες τις μεσημεριανές ώρες, σε κορυφογραμμή του όρους Κασιδιάρης στα Φάρσαλα, στη θέση Ρίζι, για την κατάσβεση της οποίας οργανώθηκε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της πυροσβεστικής δύναμης, με δεκαπέντε υδροφόρα οχήματα, δεκάδες πεζοπόρους από τη Θεσσαλία, τη Στερεά και Δυτική Ελλάδα, έξι υδροφόρα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Η φωτιά ξεκίνησε στις 14.55 μ.μ., στην κορυφογραμμή, μια περιοχή με θαμνώδη βλάστηση, σε δύσβατο μέρος (δεν υπάρχουν δασικοί δρόμοι), ενώ εξαπλώθηκε αμέσως λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν εκείνη την ώρα.
Μέχρι και αργά το βράδυ υπήρχε ενεργό μέτωπο, ενώ γινόταν μεγάλες προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο, από μια δύναμη που αποτελούνταν από δεκατρία υδροφόρα οχήματα από τη Θεσσαλία, δύο από το Δομοκό, τέσσερα υδροφόρα αεροσκάφη «Καναντέρ» δύο «Πετζετέλ», ένα ελικόπτερο καθώς και δύο ομάδες πεζοπόρων από το Βόλο, 15 άτομα από τη 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, δέκα πεζοπόροι από τη Δυτική Μακεδονία και έξι από το Στερεά Ελλάδα.
Σημαντικό ρόλο στην επιχείρηση κατάσβεσής της, είχαν τις ώρες της ημέρας, τα υδροφόρα αεροσκάφη που εφοδιαζόταν με νερό από τη θαλάσσια περιοχή της Αγχιάλου, με συνεχή δρομολόγιά τους, ενώ η πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής στο σημείο της πυρκαγιάς, ήταν δύσκολη.
Να σημειωθεί ότι στην περιοχή έσπευσαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός, ο διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Περιφέρειας Θεσσαλίας αρχιπύραρχος Νικόλαος Μιχαλάκης και ο Επιχειρησιακός Συντονιστής Βορείου Ελλάδος υποστράτηγος Δημ. Πιερράκος.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass