Αγορά 2 γεφυρών Μπέλεϋ ...διά παν ενδεχόμενο

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 09 Απρ 2021 14:59
φωτ. αρχείου φωτ. αρχείου

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου «Προμήθεια Μεταλλικών Συναρμολογούμενων Γεφυρών για την Ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας».


Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 και αφορά στην προμήθεια δύο γεφυρών ξηρών ανοιγμάτων που θα φυλάσσονται σε Στρατιωτικές Μονάδες της Θεσσαλίας και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων. Δικαιούχος του έργου είναι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και Φορέας Λειτουργίας και Συντήρησης το Γενικό Επιτελείο Στρατού.
«Σε συνεργασία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, το Γενικό Επιτελείο Στρατού και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 δημοπρατούμε ένα σημαντικό έργο που συμβάλλει στη διατήρηση της υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση κινδύνων και απειλών, όπως οι φυσικές καταστροφές, καθώς και στην εξασφάλιση δυνατότητας άμεσης αντίδρασης» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Επιπρόσθετα, συμβάλλει σε δραστηριότητες κοινωνικής αρωγής και υποστήριξης των κρατικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και ειδικότερα στην υλοποίηση σχεδίων έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και στη διατήρηση ανοικτών οδικών αξόνων στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ»» προσθέτει ο περιφερειάρχης.
ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ
Κάθε γέφυρα έχει τα εξής βασικά, τεχνικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά:
α. Αποτελεί το βασικό μέσο για τη γεφύρωση ξηρών ανοιγμάτων επί παντός εδάφους. Ενδείκνυται η χρήση της για ταχεία γεφύρωση οπουδήποτε απαιτηθεί για την επαναλειτουργία διακοπείσας κυκλοφορίας λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων και την καταστροφή δρομολογίων.
β. Η γέφυρα αποτελείται από μεταλλικά στοιχεία, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους αρθρωτά, προκειμένου να μπορεί να συναρμολογηθεί και αποσυναρμολογηθεί μόνο από προσωπικό, χωρίς τη χρήση μηχανημάτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass