Επέστρεψαν στα Λύκεια με τη βεβαίωση self test ανά χείρας

ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ 8.343 ΜΑΘΗΤΩΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ 20 ΘΕΤΙΚΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ, ΕΝΩ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ 1.000 ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΑ 3 ΗΤΑΝ ΘΕΤΙΚΑ -ΣΥΝΟΛΙΚΑ 15 ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΤΕΣΤ -ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ου ΕΠΑΛ ΣΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΕΝΩ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ) ΘΑ ΣΤΕΓΑΣΕΙ ΤΟ 1ο ΕΠΑΛ, ΤΟ 6ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΚΑΙ ΤΟ 1ο ΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 13 Απρ 2021 21:02

Της Νατάσας Πολυγένη

Με τις βεβαιώσεις στο χέρι του αρνητικού self test (τεστ αυτοδιάγνωσης) επέστρεψαν στις φυσικές τους

τάξεις χθες Δευτέρα, μαθητές και εκπαιδευτικοί, μετά από 5 μήνες διακοπής της διά ζώσης λειτουργίας των Λυκείων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, σε σύνολο 8.343 μαθητών και μαθητριών που έκαναν το τεστ αυτοδιάγνωσης βρέθηκαν 20 θετικοί στον κορονοϊό, ενώ 15 μαθητές οι οποίοι δεν υποβλήθηκαν σε τεστ, δεν προσήλθαν στις σχολικές αίθουσες και έλαβαν και απουσία από τα μαθήματα, καθώς αυτό προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις.
Επίσης, 4 μαθητές δεν είχαν ΑΜΚΑ οπότε δεν μπόρεσαν να κάνουν το τεστ, όμως ενημερώθηκε άμεσα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και λήφθηκε μέριμνα για να μπορέσουν να παραλάβουν το τεστ. Όσον αφορά τους καθηγητές, σε σύνολο 1.000 βρέθηκαν τρία θετικά δείγματα. Σε ό,τι αφορά τα self tests, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών στο σχολείο, και θα πρέπει να γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, πριν την έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα και την Πέμπτη. Ως προς τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η διενέργεια self-test είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια του τεστ στους μαθητές. Η προμήθεια των τεστ γίνεται βάσει του ΑΜΚΑ τους, ενήλικοι μαθητές και εκπαιδευτικοί των Λυκείων θα προμηθεύονται δύο δωρεάν τεστ για κάθε εβδομάδα από το φαρμακείο. Για τους ανήλικους μαθητές Λυκείου, τα τεστ θα παραλαμβάνουν γονείς και κηδεμόνες με τον ΑΜΚΑ των μαθητών. Το πρώτο τεστ μπορούσαν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί Λυκείου, να το παραλάβουν από την Παρασκευή 9/4. Από χθες μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ, το οποίο θα πρέπει να διενεργηθεί έως το πρωί της Πέμπτης 15 Απριλίου. Για τους μαθητές των Εσπερινών Λυκείων τα τεστ έχουν παραλάβει οι διευθυντές των σχολείων σε ατομική συσκευασία και έχουν μεριμνήσει για τη διανομή τους στους μαθητές.
Οδηγίες για τη διαδικασία χρήσης των self tests έχουν αποσταλεί στους ενήλικες μαθητές και στους γονείς και κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών μέσω των σχολικών μονάδων. Περισσότερες πληροφορίες για τα τεστ υπάρχουν στην ιστοσελίδα https://self-testing.gov.gr.

ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
Εν τω μεταξύ χθες το κουδούνι δεν χτύπησε για τους μαθητές του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ, του 6ου Εσπερινού ΕΠΑΛ και του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου, καθώς τα κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τον σεισμό και αναμένεται η μετεγκατάστασή τους σε άλλον χώρο. Χθες ο Δήμος Λαρισαίων αποφάσισε οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Λάρισας να στεγαστούν στο 3ο Γυμνάσιο Λάρισας (τέρμα οδού Καρδίτσης), ενώ το 1ο ΕΠΑΛ, το 6ο Εσπερινό ΕΠΑΛ και το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο μεταφέρονται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, campus «Γαιόπολις» πρώην ΤΕΙ Λάρισας. Μέχρι και αργά το απόγευμα τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας κατέβαλλαν αγώνα για να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες όπως είναι π.χ. η μεταφορά των μαθητών με το αστικό λεωφορείο, προκειμένου οι μαθητές να ξεκινήσουν τη διά ζώσης εκπαίδευση. Επίσης, θα πρέπει να αναφερθεί ότι στον Δήμο Ελασσόνας, έχουν μετεγκατασταθεί ήδη με απόφαση του Δήμου Ελασσόνας και λειτουργούν διά ζώσης οι σχολικές μονάδες:
- ΕΝΕΕΓΥΛ Ελασσόνας, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας, με την αρ. πρωτ. 5932/22-3-21, 494 απόφαση του δημάρχου Ελασσόνας.
- Λύκειο Δομενίκου στο Λύκειο Ελασσόνας με την αρ. πρωτ. 7351/06-4-21, 643 απόφαση του δημάρχου Ελασσόνας.
- Λυκειακές Τάξεις Καλλιθέας στο Δημοτικό Σχολείο με την αρ. πρωτ. 7351/06-4-21, 643 απόφαση του δημάρχου Ελασσόνας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass