Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 16 Απρ 2021 15:03

Δύο νέες υδρευτικές γεωτρήσεις σε Δήμητρα και Ψυχικό
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Αναδείχτηκε ανάδοχος και προχωρά ο προσυμβατικός έλεγχος του έργου «Αντικατάσταση

και αξιοποίηση γεωτρήσεων του Δ. Κιλελέρ» συνολικού προϋπολογισμού 245.000 ευρώ. Το έργο αφορά στην ύδρευση των οικισμών Δήμητρα και Ψυχικό στον Δήμο Κιλελέρ και ωφελούμενοι είναι περίπου 15.000 κάτοικοι της περιοχής. Από την πρώτη υδρευτική γεώτρηση στον οικισμό Δήμητρα θα καλυφθεί μέρος των υδρευτικών αναγκών σε Νάματα, Γλαύκη, Πλατύκαμπο, Γαλήνη, Χάλκη, Πρόδρομο, Μόδεστο, Μελία, Αχίλλειο, Νίκη, Σωτήριο, Κιλελέρ και Κοκκίνες. Από τη δεύτερη υδρευτική γεώτρηση στον οικισμό του Ψυχικού θα καλυφθεί μέρος των υδρευτικών αναγκών των οικισμών: Αγίας Παρασκευής, Αγίου Γεωργίου, Δίλοφου, Ζαππείου, Κυπαρίσσου, Χαράς και Ψυχικού. «Τα έργα νερού είναι έργα ζωής. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σύγχρονων υποδομών που θωρακίζουν τη δημόσια υγεία και διασφαλίζουν καθαρό, ποιοτικό πόσιμο νερό στους πολίτες» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο και τις τεχνικές υπηρεσίες υλοποιούμε έργα που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα, συγχρονίζουν τους οικισμούς με την εποχή μας και ολοκληρώνουν τα δίκτυα υποδομών στα οποία η Θεσσαλία έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα τα τελευταία χρόνια, με εντυπωσιακά, μετρήσιμα και απτά αποτελέσματα στην καθημερινότητα του πολίτη» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

 

«Να επαναπροσληφθεί η καθαρίστρια»

ΖΗΤΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ

Την αναίρεση της ποινής της απόλυσης που της είχε επιβληθεί από τον Δήμο Βόλου ζητά για την καθαρίστρια το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Μαγνησίας μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας να παύσει οριστικά η δίωξή της για «απάτη», σημειώνοντας σε ανακοίνωσή του: « Η παύση της δίωξης εναντίον της συναδέλφισσας καθαρίστριας Δήμητρας Τσιαντάκη αποτελεί μια ακόμα νίκη για την ίδια και για όλους τους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα συνιστά και ένα χαστούκι για όλους όσους προσπάθησαν να τυλίξουν σε μια κόλα χαρτί μια γυναίκα της βιοπάλης, που το μόνο που ζητούσε ήταν να δουλέψει για να ζήσει την οικογένειά της. Σε ένα σύστημα που τα μεγαλόσχημα επιχειρηματικά τρωκτικά ροκανίζουν ατιμώρητα τον πλούτο που παράγουν αποκλειστικά και μόνο οι εργαζόμενοι, αποτελούν ξεκάθαρη υποκρισία οι κραυγές όσων παριστάνουν τους αδέκαστους υπερασπιστές της νομιμότητας και σπεύδουν να βρουν τους υπεύθυνους της διαφθοράς στους κρατικούς μηχανισμούς, στη φτωχολογιά. Ο αγώνας για την επιβίωση δεν αποτελεί έγκλημα. Πρέπει να είναι καθαρό ότι η απόφαση αυτή δεν οφείλεται σε κάποια διάθεση μεγαλοψυχίας της δικαστικής εξουσίας. Είναι αποτέλεσμα αποκλειστικά και μόνο του τεράστιου κύματος αλληλεγγύης που ξετυλίχτηκε τα τελευταία χρόνια από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, πρώτα ενάντια στην εξοντωτική ποινή φυλάκισης (10 χρόνια) που είχε επιβληθεί στη συναδέλφισσα και στη συνέχεια για την οριστική της δικαίωση. Αποδείχτηκε ότι η συλλογική αλληλεγγύη και πάλη μπορεί να ρίξει στα σκουπίδια και τις άθλιες διώξεις των Τοπικών Δημοτικών «Αρχόντων», που βλέπουν μονίμως τον εχθρό στο πρόσωπο των εργαζομένων, και τα διάφορα δικονομικά τερτίπια της «τυφλής» δικαιοσύνης. Ο αγώνας για τη δικαίωση της συναδέλφισσας δεν έχει όμως ακόμα τελειώσει. Απαιτούμε την άμεση αναίρεση της ποινής της απόλυσης που της είχε επιβληθεί από τον Δήμο Βόλου για «πλαστογραφία», τη λήψη σχετικής πολιτικής απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο και την άμεση επιστροφή της συναδέλφισσας στην εργασία της, με αναγνώριση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων της».

 

Αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρίας εικαστικών εκπαιδευτικών
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ -ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΚΛ

Τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των εικαστικών εκπαιδευτικών, εκφράζει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, και σημειώνει: «Στηρίζουμε τα αιτήματα των εικαστικών εκπαιδευτικών για το δικαίωμα όλων των μαθητών στην αισθητική αγωγή και την καλλιτεχνική παιδεία. Η κατάργηση του μαθήματος στα Λύκεια είναι ακόμα ένα βήμα παραπέρα υποβάθμισης του περιεχομένου της εκπαίδευσης. Η διδασκαλία του για τα παιδιά των εργατικών, λαϊκών οικογενειών δεν είναι πολυτέλεια αλλά προϋπόθεση για την ολοκληρωμένη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους, για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της φαντασίας και της καλλιέργειας των συναισθημάτων. Καλούμε τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις του ΕΕΤΕ (Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος), που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 18 Απριλίου με αυτοκινητοπομπή στη Λάρισα, με σημείο εκκίνησης στις 12:00 στην Κεντρική πλατεία». Ανάλογες πορείες διαμαρτυρίας θα γίνουν την ίδια μέρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

 

Ημέρα εορτασμού του Φιλελληνισμού

Εκδήλωση εορτασμού της Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, διοργανώνει τη Δευτέρα 19 Aπριλίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Φέτος η εκδήλωση θα γίνει με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.
Περιλαμβάνει δε, επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Πόλης και κατάθεση στεφάνων (στις 10 το πρωί), τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

 

Ενημέρωση φροντιστών ατόμων με άνοια
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ ΛΑΡΙΣΑΣ

Διαδικτυακή διαδραστική συνάντηση με θέμα «Υποστήριξη φροντιστών ατόμων με άνοια» οργανώνει αύριο Σάββατο 17 Απριλίου στις 6 μ.μ., το Ειδικό Κέντρο Ημέρας Αλτσχάιμερ Λάρισας. Η συμμετοχή του κοινού είναι δωρεάν, στο τέλος θα υπάρχει χρόνος για υποβολή ερωτήσεων και σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρασχεθούν ενημερωτικές πληροφορίες επί θεμάτων που απασχολούν ανθρώπους οι οποίοι φροντίζουν πάσχοντες από άνοια. Επικοινωνία e-mail: dcanoia@epapsy.gr και τηλ. 2410-257.478. Τη συνάντηση θα συντονίσει ο Ευθ. Δαρδιώτης, διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα μιλήσουν: Νόσος Αλτσχάιμερ - Παράγοντες κινδύνου και πρόληψη, Πανταζή Εύα, επιστημονικά υπεύθυνη, νευρολόγος. Πρακτικά ζητήματα καθημερινής διαβίωσης, Φώλια Βασιλική, Ζούπα Έλλη, Μπογιατζίδου Ολυμπία, ψυχολόγοι. Διαχείριση πτώσεων, Αντωνίου Γεώργιος, γυμναστής. Διαχείριση επικοινωνίας των φροντιστών με τους περιθάλποντες, Γερογλή Εμμανουέλα, λογοθεραπεύτρια. Ο ρόλος του νοσηλευτή στη νόσο Αλτσχάιμερ, Κουτσούκη Νεκταρία, νοσηλεύτρια.

 

Αιμοδοσία στο Κέντρο Ημέρας ΧΑΡΑ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΪΟΥ

Σύλλογο αιμοδοσίας συστήνουν οι εργαζόμενοι στις δομές του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας και προγραμματίζουν αιμοδοσία την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. στον ισόγειο χώρο του Κέντρου Ημέρας ΧΑΡΑ Ι, Δημοκρατίας 115 στη Νεάπολη Λάρισας, από την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Στην αιμοδοσία καλούνται να συμμετάσχουν μέλη και φίλοι του Συλλόγου. Οι ανάγκες για αίμα δεν σταματούν ποτέ και οι αιμοδότες είναι αυτοί που καλούνται να καλύψουν τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες. Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού. Για τη μετάβαση στον χώρο της αιμοδοσίας, παρακαλούμε να αποστείλετε στο 13033 τον αριθμό «1» (μετάβαση για ιατρικές υπηρεσίες).

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass