Εισαγγελική έρευνα για πρώην υπάλληλο του Δ.Σ. Λάρισας

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥ -ΦΕΡΕΤΑΙ ΠΩΣ ΑΠΕΔΙΔΕ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΕΠΡΑΤΤΕ, ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΣ ΔΙΠΛΟΤΥΠΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2013 - 2017

Δημοσίευση: 17 Απρ 2021 21:02

Τη διερεύνηση της βασιμότητας καταγγελλομένων σε βάρος πρώην υπαλλήλου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας ζήτησε

χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας, Απ. Τζαμαλής, διατάσσοντας επείγουσα προκαταρκτική έρευνα.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας - σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - ζητά από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να διενεργήσει έρευνα για τυχόν υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου, έρευνα που σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή θα πρέπει να διενεργηθεί «κατά προτεραιότητα» όχι μόνο λόγω της «ιδιαίτερης σοβαρότητας» των όσων καταγγέλλονται, αλλά και του χρόνου που φέρονται να έλαβαν χώρα, την περίοδο 2013 - 2017.
Η παρέμβαση του κ. Τζαμαλή προκλήθηκε έπειτα από αναφορά που κατέθεσε χθες ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας προς τη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ) Λάρισας, αναφορά που κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία στο πλαίσιο ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, ενημερώθηκε πρόσφατα για ένα διπλότυπο δικαστικού ενσήμου που εξέδωσε η πρώην υπάλληλος του Δικηγορικού Συλλόγου και στο οποίο φαίνεται πως αναγραφόταν διαφορετικό εισπραχθέν χρηματικό ποσό από αυτό που αποδόθηκε στη ΔΟΥ.
Σημειώνεται πως από το 2017 η πληρωμή γίνεται πλέον μέσω της υπηρεσίας του Ηλεκτρονικού Παραβόλου (e-Παράβολο), αλλά τα προηγούμενα χρόνια και στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης των δικηγόρων - μελών του ΔΣΛ η πρώην υπάλληλος εξέδιδε και εισέπραττε για λογαριασμό της ΔΟΥ τα παράβολα δικαστικού ενσήμου (τελών απογράφου κλπ), χρήματα που αποδίδονταν στη συνέχεια στην τότε, Α’ ΔΟΥ Λάρισας. Στις αρχές του τρέχοντος μηνός οπότε και αναφέρθηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο η περίπτωση ενός διπλοτύπου, ακολούθησε δειγματοληπτικός έλεγχος από μέλη του Δ.Σ. για να διαπιστωθεί ότι - σύμφωνα με πληροφορίες - «αναβρέθηκαν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις με μεγάλα ποσά».
Ειδικότερα βρέθηκε ότι σε κάποια διπλότυπα δικαστικού ενσήμου το αναγραφόμενο ποσό επί του κατατιθεμένου στο Δικαστήριο αντιγράφου, αναφερόταν το «ορθώς εισπραχθέν ποσό», αλλά στον συγκεντρωτικό πίνακα που προσκομίστηκε στη συνέχεια στην Α’ ΔΟΥ αναγραφόταν άλλο ποσό, μικρότερο από το εισπραχθέν.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας εξέτασε το θέμα στην πρόσφατη συνεδρίασή του και ομόφωνα αποφάσισε να το αναφέρει στη ΔΟΥ προκειμένου να διασταυρωθούν τα στοιχεία, αναφορά που κοινοποιήθηκε επίσης στην Εισαγγελία, με τον κ. Τζαμαλή να ζητά τελικά την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης από την ΑΑΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass