Βρείτε άμεσα λύση για τον δρόμο!

Επαγγελματίες και κάτοικοι των παραλίων Αγιάς προτρέπουν Δήμο και ιδιοκτήτρια, καθώς -λένε- απειλούνται υγεία, ασφάλεια και οικονομία της περιοχής -Δηλώσεις του δημάρχου Αντ. Γκουντάρα και του προέδρου των καταστηματαρχών Δημ. Ηλιάδη

Δημοσίευση: 19 Απρ 2021 21:02

Κύμα αντιδράσεων ξέσπασε από επαγγελματίες και κατοίκους των παραλιακών οικισμών Αγιοκάμπου,

Σωτηρίτσας και Βελίκας, του Δήμου Αγιάς, για τη διακοπή εργασιών ασφαλτόστρωσης, σε τμήμα της κεντρικής παραλιακής οδού, όπου ως γνωστόν σταμάτησαν μετά από μήνυση που κατέθεσε κατά του Δήμου Αγιάς και του εργολάβου του έργου, κάτοικος της Σωτηρίτσας.
Ειδικότερα πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο επίμαχο τμήμα του δρόμου, ζητώντας να βρεθεί το συντομότερο δυνατόν μια λύση, προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες και να ολοκληρωθεί το έργο. Οι κάτοικοι της περιοχής υποστήριξαν ότι «η μη ολοκλήρωση του έργου αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών της παραλιακής ζώνης, καθώς και για τη δημόσια υγεία». Επισημαίνουν πως «το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα της παραλιακής οδού, καθώς στο παρελθόν έχουν γίνει θανατηφόρα ατυχήματα», κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως «αν δεν αποκατασταθεί και δεν ασφαλτοστρωθεί θα ξαναθρηνήσουμε θύματα!» και ζητούν από τις δύο πλευρές να «βρουν άμεσα μια λύση».
«Για ένα ακόμα χτύπημα στις επιχειρήσεις των παραλίων...» έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Παραλίων της Π.Ε. Λάρισας κ. Δημ. Ηλιάδης, δηλώνοντας τα εξής: «Μέσα σε όλα όσα έχει υποστεί ο κλάδος μας από την πανδημία, παρουσιάστηκε κι αυτό το πρόβλημα, το οποίο φρενάρει την ανάπτυξή της.
Εμφανίστηκε σε μια εποχή, που όλοι περιμένουμε με αγωνία την ώρα της επανεκκίνησης των επιχειρήσεών μας, έχοντας ήδη υποστεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα. Η μη ολοκλήρωση του δρόμου δεν βοηθά κανέναν. Θα πρέπει και οι δύο πλευρές, να βρουν γρήγορα λύση...».Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ
Στο σημείο της διαμαρτυρίας κατοίκων και επαγγελματιών, βρέθηκε χθες ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, όπου συνομίλησε με τους συμμετέχοντες, τους ενημέρωσε για τους λόγους διακοπής των εργασιών και υποστήριξε ότι «στόχος μας είναι να βρεθεί μια λύση, ώστε να προχωρήσει το έργο το συντομότερο.
Από πλευράς μας έχουν γίνει προσπάθειες... Θα πρέπει να σεβαστούμε το δημόσιο συμφέρον».
Ο κ. Γκουντάρας δήλωσε πως «η υπόθεση είναι πλέον στον Άρειο Πάγο απ’ όπου και αναμένεται η απόφαση», εξέφρασε τη θλίψη του «για την ταλαιπωρία που είναι αναγκασμένοι να υποστούν κυρίως οι κάτοικοι που διατηρούν σπίτια επί αυτού του τμήματος του παραλιακού δρόμου» και τόνισε πως «μέλημα του Δήμου είναι η συνέχιση των εργασιών και η ασφάλεια του συγκεκριμένου οδικού άξονα, που είναι ο μοναδικός άξονας σύνδεσης των παραθαλάσσιων οικισμών του». Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αγιάς, άσκησε κάθε ένδικο βοήθημα και μέσο (αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, ασφαλιστικά μέτρα).


Η ΔΙΑΜΑΧΗ
Να υπενθυμίσουμε ότι η καταγγέλλουσα ιδιοκτήτρια, θεωρώντας ότι το έργο ασφαλτόστρωσης στο συγκεκριμένο τμήμα της παραλιακής οδού συνιστά «παρέμβαση στην ιδιοκτησία της», κατέθεσε μήνυση στο Α.Τ. Αγιάς «κατά παντός υπευθύνου». Έχει στα χέρια της δύο παλαιότερες αποφάσεις δικαστηρίων της Λάρισας, μία του 2014 από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Λάρισας και η άλλη του 2017 από το Τριμελές Εφετείο Λάρισας, που την αναγνωρίζουν ιδιοκτήτρια του οικοπέδου της, επομένως και τα περίπου 300 μέτρα της παραλιακής οδού που το διασχίζουν και αποτελούν ιδιωτικό δρόμο.
Με δεδομένες τις δύο δικαστικές αποφάσεις ο Δήμος Αγιάς εκτιμάται πως θα πρέπει να απαλλοτριώσει την επίμαχη έκταση, εξέλιξη που προφανώς θα υλοποιηθεί όταν εκδοθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου, που στις 3 Δεκεμβρίου 2020 εξέτασε την αναίρεση που κατέθεσαν Δήμος Αγιάς και Περιφέρεια Θεσσαλίας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Να σημειωθεί ότι ο παραλιακός οδικός άξονας είναι ασφαλτοστρωμένος δεκαετίες τώρα, ενταγμένος στο κοινοτικό οδικό δίκτυο του νομού Λάρισας.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass