Τέταρτη σύλληψη μέσα σε 10 ημέρες!

ΚΑΣΤΑΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΑΠΟ ΑΜΕΛΕΙΑ

Δημοσίευση: 21 Απρ 2021 15:01

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») Του Νίκου Γουργιώτη

Σε ακόμα μία σύλληψη αγρότη, που πάνω στην προσπάθειά του να καθαρίσει το καστανοπερίβολό του, καίγοντας κλαδιά, τζούνες, φύλλα και αγριόχορτα, η φωτιά ξέφυγε και επεκτάθηκε σε διπλανή αγροτοδασική έκταση, προχώρησαν προχθές ανακριτικοί υπάλληλοι της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λάρισας.
Το περιστατικό συνέβη σε πλαγιά του Μαυροβουνίου, στην αγροτική περιοχή «Τσαπουρνιά» της Σκήτης του Δήμου Αγιάς, κι έρχεται να προστεθεί σε άλλα τρία παρόμοια που έλαβαν χώρα κατά το τελευταίο δεκαήμερο στα όρια του Δήμου, ένα πάλι στο Μαυροβούνι και δύο στον ανατολικό Κίσσαβο, με κατάληξη και σ’ αυτές τις περιπτώσεις την πρόκληση πυρκαγιών και τη σύλληψη καστανοπαραγωγών ως υπαιτίων πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια. Στη χθεσινή πυρκαγιά, στον συλληφθέντα 48 ετών αγρότη επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη και ενημερώθηκε σχετικώς η Εισαγγελία Λάρισας. Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγιάς και των 1ου και 3ου Πυροσβεστικών Σταθμών Λάρισας. Η όλη επιχείρηση ήταν πολύ δύσκολη, λόγω του δύσβατου της περιοχής και του δυνατού ανέμου που έπνεε αντίθετα προς τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, αλλά στο σημείο παρέμειναν πυροσβεστικές δυνάμεις και χθες υπό τον φόβο αναζωπύρωσής της.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass