Κι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες ....και όχι μόνο!

ΜΥΡΙΣΕ ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΟ 33ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2021 15:03

Η εξ αποστάσεως διδασκαλία είναι πολύ σημαντική ως αντιστάθμισμα διατήρησης

των δεσμών της παιδαγωγικής σχέσης παιδιού, εκπαιδευτικού και γνώσης, αλλά δεν μπορεί να αναπληρώσει τη ζωντάνια και τη δημιουργικότητα της βιωματικής μάθησης και της διά ζώσης διδασκαλίας.
Η επάνοδος των μαθητών/-τριών του 33ου Νηπιαγωγείου Λάρισας θα γίνει σίγουρα πιο ομαλή κι ευχάριστη, καθώς στην αυλή πια, έχουν συμβεί πολλά και θαυμαστά! O κ. Ν. Κούτρας με τα πινέλα του έδωσε μορφές, σχήματα, χρώματα και «πνοή» στις ιδέες μας για τη δημιουργία ενός ελκυστικού περιβάλλοντος χώρου. Έτσι, με την προσέλευσή τους μετά το Πάσχα, τα παιδιά έχουν να ανακαλύψουν πολλά ..., αφού στο «αλωνάκι» του 33ου Νηπιαγωγείου Λάρισας, έστησαν χορό τρελό, με τις κυψέλες τους ανάμεσα στα λούλουδα, τα εργατικά μελισσόπουλα, ήρθε και μία μεγάλη πεταλούδα με τα όμορφα φτερά της.... και στον τοίχο δίπλα τους, ένας «κρυμμένος» ήλιος αποτύπωσε τις δικές τους σκιές να παίζουν και να χαίρονται.... Μα δεν είναι μόνο αυτά.... Ναι, εκεί, δίπλα στις καλαμιές, που αγαπούν να φυτρώνουν στο ποτάμι κοντά, θα ανακαλύψουν να ξεκουράζεται σ’ ένα κλαδάκι μία «γενναία» Αλκυώνα, σύμβολο γαλήνης, προστασίας, ψυχικής δύναμης και νίκης αφού για χάρη της το καταχείμωνο, γαληνεύουν ο αέρας και νερά.
Ύστερα, κάτω από το «αειθαλές» δέντρο, θα δουν έναν όμορφο, «επόπτη» Τσαλαπετεινό, σύμβολο εσωτερικής γνώσης, να περπατά χαρούμενος και καμαρωτός, ... και να επιβλέπει τα πάντα. Το θρόισμα και η αύρα από τα πολύχρωμα φύλλα του δέντρου και το νερό στο ποτάμι, θα δίνουν «αίσθηση» δροσιάς στις ζεστές μέρες που θα έρθουν. «Προσμένουμε τα παιδιά μας με χαρά κι αγάπη να περιηγηθούν στον μικρό «κήπο» που έχουμε φτιάξει για εκείνα, να νιώσουν πως τα δύο φτερά, εκείνα στον τοίχο, είναι δικά τους, να τα «φορέσουν» στους ώμους τους... και να εργαστούν με χαρά σαν μελισσάκια, επιστρέφοντας στην κυψέλη της γνώσης. Ξεκινάμε πάλι... για νέα ταξίδια φαντασίας, χαράς και δημιουργικότητας», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους η διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του 33ου Νηπιαγωγείου Λάρισας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass