Παιδικά βιβλία για τη βιβλιοθήκη στο Δημοτικό Δαμασίου

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2021 15:05

Οι θεσσαλικές τοπικές διοικήσεις της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (ΙΡΑ) συμμετείχαν

με πολύ μεγάλη χαρά στην πρωτοβουλία της αστυνομικού και μέλους της ΙΡΑ Λάρισας, Δέσποινας Γκουτζολίκα, για τη συγκέντρωση παιδικών βιβλίων που θα γεμίσουν την παιδική βιβλιοθήκη του νέου Δημοτικού Σχολείου Δαμασίου, που θα ανεγερθεί στη θέση του παλιού σχολείου που κατέρρευσε από τον πρόσφατο σεισμό.
Όπως σημειώνεται από την ΙΡΑ Λάρισας «πλήθος εθελοντικών δράσεων αναπτύχθηκαν αμέσως μετά την καταστροφή που προκάλεσε ο Εγκέλαδος και μία από τις πιο όμορφες ήταν αυτή που ανέλαβε η συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Δέσποινα Γκουτζολίκα. Με την ανακοίνωση της προσπάθειάς της να συγκεντρωθούν παιδικά βιβλία για τη νέα βιβλιοθήκη, πολλοί φορείς, εκδοτικοί οίκοι, αλλά και ιδιώτες εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν.
Ήδη, από τις πρώτες κιόλας μέρες, οι θεσσαλικές τοπικές διοικήσεις της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών συνεργάστηκαν και με κοινή τους ανακοίνωση δήλωσαν την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν. Κατόπιν αυτού του καλέσματος, εκδηλώθηκε επίσης μεγάλη πρόθεση συμμετοχής και έτσι συγκεντρώθηκαν πολλά παιδικά βιβλία, τα οποία προήλθαν από συναδέλφους αστυνομικούς απ’ όλη τη Θεσσαλία. Σημαντική ήταν η ενίσχυση της προσπάθειας και από τις τοπικές διοικήσεις ΙΡΑ Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης, όπως και από το Αστυνομικό Μουσείο Καρδίτσας.
 Όλα τα συγκεντρωθέντα βιβλία παραδόθηκαν στην κ. Γκουτζολίκα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, στη Λάρισα, από τους προέδρους των τοπικών διοικήσεων Λάρισας, Αχιλλέα Καλαμπούκα, Τρικάλων, Αλέξανδρο Αγραφιώτη και Καρδίτσας, Γεώργιο Ζαρχανή, ενώ λόγω έκτακτης υπηρεσιακής ανάγκης δεν κατάφερε να δώσει το παρών ο πρόεδρος της τοπικής διοίκησης Μαγνησίας, Στέφανος Καρκάλης. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η παρουσία του υπευθύνου διεθνών σχέσεων του ελληνικού εθνικού τμήματος ΙΡΑ, Αχιλλέα Μπέγα και της αντιπροέδρου της ΙΡΑ Αλεξανδρούπολης, Ανθής Νάστα».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass